Daarom kies je beter voor nieuwbouw

Share.

Kiezen voor nieuwbouw biedt tal van voordelen ten opzichte van het kopen van een bestaande woning of het starten van een renovatieproject. Je hebt minder onderhoudskosten en je hoeft je de eerste 15 à 20 jaar geen zorgen te maken over onvoorziene kosten. Een nieuw huis is ook een energiezuinig huis; zoveel gemakkelijker om te verwarmen én warm te houden. Daarnaast is je energiefactuur ook een pak lager dan bij een bestaande woning. Omdat je woning nieuw wordt gebouwd, kan je die inrichten volgens jouw smaak en budget, helemaal passend volgens jouw leven. Lees meer hieronder.

1. Een betere investering

Investeren in nieuwbouw is de moeite waard. De herverkoopwaarde ligt namelijk hoger dan bij een gerenoveerde woning of appartement. Je hebt ook minder onderhoudskosten en er komen geen onvoorziene kosten bij in de eerste vijftien a twintig jaar. De kosten zijn met andere woorden veel beter in te schatten op voorhand. Als je daarnaast nog eens samenwerkt met een bouwpromotor, kun je de prijs redelijk exact inschatten waardoor het ook gemakkelijker wordt om een lening aan te vragen bij de bank.

2. Laag energiepeil

Energie is een belangrijke factor bij het kopen van een huis. Met een energiezuinige woonst kun je op lange termijn heel wat geld besparen en het is natuurlijk beter voor het milieu. Een nieuwbouw wordt volgens de recentste energienormen gebouwd en is zoveel gemakkelijker om te verwarmen en warm te houden. Een oude woning of appartement zal jammer genoeg nooit de energiezuinigheid van een nieuwbouw kunnen evenaren, hoe goed ze ook gerenoveerd is. De energiefactuur van een bestaande woning of appartement is namelijk al snel twee tot vier keer hoger dan bij nieuwbouw.

 3. Jouw persoonlijke keuze

Daarnaast is het een groot voordeel dat je bij een nieuwbouwwoning vanaf nul kunt beginnen. Je kan de woning binnenin volledig naar je eigen smaak ontwerpen, zonder dat je op beperkingen stuit of compromissen moet maken qua indeling. De woning krijgt een hedendaags ontwerp en je kunt de ruimtes efficiënt indelen, volledig aangepast aan de huidige tijd en aan jouw levenswijze.

4. Meer comfort

Een bijkomend voordeel van een nieuwbouwwoning is dat de woning sneller klaar is. De werken slepen niet langer aan, waardoor er geen tijd verloren gaat en je ook niet voor langere tijd oncomfortabel moet leven door de verbouwing.

Waarom bouwen met Durabrik?

Locatie

Grond is schaars, maar wij zoeken en vinden verborgen schatten: een buurt die je rust en groen biedt, maar tegelijk goed bereikbaar is en overal dichtbij.

Mobiliteit

Hoe rustig en groen je leefomgeving ook is, we zorgen er tegelijk voor dat ze in de buurt ligt van grote verbindingsassen en dat je je ook makkelijk met het openbaar vervoer of met de fiets kan verplaatsen.

Leefomgeving

Wij creëren voor jou een leefomgeving waar het goed vertoeven is. Een groene buurt, waar kinderen veilig kunnen buiten spelen en volwassenen tot rust komen en elkaar ontmoeten. Om je het leven makkelijk te maken, vind je winkels, scholen en openbaar vervoer in de buurt.

Slim gebouwd

Slim wonen betekent ook dat je huis aangepast is aan je levensstijl en smaak. Die van vandaag, en liefst ook die van morgen. Daarom biedt Durabrik je een uitgebreide keuze, naargelang je situatie en budget: appartement of huis; modern of landelijk; een, twee of drie slaapkamers, met eventueel een zolder die je later als extra kamer, bureau of hobbyruimte kan inrichten; garage of carport, enz.

Energiezuinig

Ook binnen tien jaar is je woning niet achterhaald, want je kan ze makkelijk in een keer of gefaseerd upgraden naar de meest ambitieuze energienormen. Het dak, de muren en de vloer van je huis zijn immers optimaal geïsoleerd. Dankzij deze perfecte buitenschil is elke energiebesparende investering die je eventueel later doet (zonnepanelen, warmtepomp,…) ook echt efficiënt. Je woning beschikt bovendien over een erg gedegen ventilatiesysteem. Daardoor geniet je van een aangenaam leefcomfort, beperk je je energie-uitgaven en draag je zorg voor het milieu.

Budgetvriendelijk

We bestuderen voortdurend nieuwe, duurzame technieken om de bouwkost zo laag mogelijk te houden en een haalbare woonkost te garanderen. Dankzij onze garanties kom je tijdens het bouwproces niet voor verrassingen te staan: budget en opleveringstermijn liggen vast.

Kijk- en Voeldagen

Ben je nieuwsgierig hoe je nieuwe thuis er kan uitzien? Heb je nog vragen rond de graad van afwerking? Kom dan gerust langs in een van onze kijkwoningen of -appartementen tijdens onze Kijk- en Voeldagen. Daar vind je zeker een antwoord op al je vragen. Je ziet meteen hoe we werken met volumes en welke materialen we gebruiken. En je doet pakken inspiratie op voor je nieuwe interieur.

 

De deelnemende locaties vind je op durabrik.be. Schrijf je zeker in!

Share.

Leave A Reply