9 slimme IKEA-hacks voor kids

Share.

Ikea, we love it! Niet alleen omwille van de talloze combinatiemogelijkheden, maar ook voor de coole creaties waar je wellicht nog niet aan dacht. Zo kan je van de meest eenvoudige dingen, iets erg leuk voor de kinderen maken. Ben jij een beetje creatief en handig? Dan zijn hier de 9 leukste IKEA-hacks voor kids (waar ook mama’s en papa’s uiteraard mee van genieten).

1. Speeltafel

Opgeruimd staat netjes, dat vinden wij ook. Maar kinderen moeten uiteraard ook een plek hebben om te kunnen spelen. Een speeltafel met vakjes lijkt daarbij de ideale oplossing, maar hoe begin je eraan? Wel, de simpele Lack- salontafeltjes kan je aan elkaar vijzen en bevestigen op een extra plank met wieltjes. Zo kan je hun speeltafel niet alleen eenvoudig aan de kant schuiven, door de gecreëerde vakken heb je ook de ideale opbergruimte.

Foto: Homedit.com

2. Een opstapje

Met slechts enkele plankjes, schroeven en een likje verf tover je een extra verdieping op het opstapje. Zo kan je kleuter meespelen met de potjes in de keuken én is de mogelijkheid tot vallen zeer beperkt. (Maar hou toch maar een oogje in het zeil, want het blijven kinderen.)

3. Kruidenrekje voor boeken of omgekeerd voor kleertjes

Niets is wat het lijkt, toch? Dankzij de veelzijdigheid van tal van IKEA-meubeltjes kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Ruil de basilicum voor boeken en je Bekväm kruidenrekje wordt een kleurrijke boekenplank. Of draai het om en hang er enkele schattige babykleertjes aan.

Foto: Homedit.com

4. Speelgoed ordenen

Overal speelgoed in huis? Bedenk leuke opbergsystemen met de Expedit kasten. Een lange dubbele rij met opbergbakken of een enkele rij die ook als zitbank kan dienen. Opruimen wordt een stuk gemakkelijker, zowel voor ouders als de kinderen.

Foto: Homedit.com

5. Co-sleeper

Een co-sleeper creëren met het Sniglar babybedje is heel eenvoudig: laat gewoon een zijde weg wanneer je het geheel in elkaar zet. Pas de hoogte van de poten aan zodat de matras van het babybedje en die van jouw bed mooi aansluiten. Vergeet het bedje niet stevig vast te maken aan het grote bed zodat het niet kan wegschuiven.

7. Creatief poppenhuis

Zo maak je van de Kallaxboekenkast een uniek poppenhuis. Elk vakje is een andere kamer: bekleed de kastenwand met verschillende stukjes behangpapier en richt alles in met schattige speelgoedmeubeltjes. En ja, laat de kids het geheel afwerken met een tekening op de muur.

8. Vrolijke verf

Met enkele vrolijke kleurtjes wordt alles zoveel leuker. Ga aan de slag met verschillende felle tinten en een verfborstel. Zo maak je houten stoelen of de gekende Malm dresser minder saai. En een kleurrijk interieur? Dat vinden de kids ook heel erg fijn!

9. ‘Janneke Maan’ nachtlamp

Ken je de typische Fado tafellamp? Teken met enkele stiften een schattig snoetje en de bol lijkt helemaal op Janneke Maan! Uiteraard mag het lichtje dan aanblijven voor de kids en de ouders genieten mee van de knappe, minimale transformatie.

Bron en foto’s: Homedit.com

Share.

Leave A Reply