8 adembenemende keukens die je moet gezien hebben

Share.

Bij het ontwerpen van een keuken denken we in de eerste plaats aan functionaliteit. Dat is logisch, maar het oog wil uiteraard ook wat. En als er iets is waar we anno 2019 fan van zijn, dan is het wel een industriële look. Die combinatie levert 8 sublieme keukens op waar we absoluut een potje willen koken!

1. Bakstenen in de keuken

Heb je nog geen bakstenen in je keuken? Dan is het tijd om deze in huis te halen. Baksteen uitspelen in je (industriële) decor is enigszins klassiek, maar er wordt vooral ingespeeld op het natuurlijke, originele materiaal die te vinden is in de maag van elke Belg, de baksteen. Is een bakstenen muur in je keuken toch net iets te veel van het goede, dan zijn er altijd alternatieven zoals een behang in baksteenstijl als alternatief.

Foto: Trendir

2. Keuken in de pijplijn

Neen, het gaat hier niet over een onafgewerkte keuken, maar de buizen hangen hier gewoon nog aan het plafond zoals je in een gemiddeld fabriek ook kan zien. Die industriële look is echter niet altijd functioneel, want die leidingen hebben meestal een louter esthetische functie. Het accentueert in dit geval ook nog eens het prachtige plafond. Waar kunnen we tekenen? 😉

Foto: Trendir

3. Een prachtige, open keuken

De industriële stijl is gekend om zijn open ruimtes waar je de volledige keuken kan benutten. Want er gaat niets boven een open keuken, toch? Ruimte om daarin de lekkerste maaltijden op tafel te toveren is alvast essentieel, maar hoe ze deze keuken hebben geïnstalleerd is alvast geweldig. Geniet mee van een fenomenale open ruimte met een fornuis in het midden, voldoende apparatuur en een open ruimte die hand in hand gaat met een kwalitatieve afwerking en natuurlijk daglicht. Yes, please!

Foto: Trendir

4. Kijk omhoog

Een functionele keuken kent enorm veel opbergruimte, maar niet elke keuken is daarvoor geschikt. De industriële trendgoeroes zochten daarom een slim en knap oplossing: ze hangen de potten en pannen gewoon omhoog. Het is niet alleen ontzettend slim, in onderstaande keuken is het gewoon ontzettend prachtig! Maar kijk wel uit dat je je hoofd niet stoot. 😉

Foto: Trendir

5. Ga voor laag licht

Een oude luster of de gemiddelde lamp is uit de mode en ook eenvoud is binnen de industriële verlichting al een tijdje overboord gegooid. Lampen die niet op eenzelfde lijn omhoog hangen zijn hip en hoe lager, hoe beter. Deze industriële toets brengt niet alleen een warm gevoel aan je keuken, het is ook een unieke eyecatcher die je niet al te vaak zal zien.

Foto: Trendir

6. Hout, beton en een combinatie!

En op het eind krijgen jullie er drie voor de prijs van één! Wanneer we denken aan een industriële keuken, dan denken we vooral aan hout, beton of een combinatie van beide stijlen. Zo is beton niet alleen een goedkopere oplossing, het is ook ontzettend robuust, stoer en veelzijdig. Hout is dan weer -afhankelijk van de soort- stijlvol, warm en elegant. Wanneer je ze beiden combineert is het een absoluut meesterwerk, al kan dat ook subtiel. Zo kan je kiezen voor een houten keuken met betonnen hanglampen als eyecatcher. De mogelijkheden zijn alvast eindeloos!

Voor welke keuken kies jij?

Bron en foto: Trendir

Share.