Ongezien: Neverland Ranch te koop met een korting van 61 miljoen euro

Share.

In de vastgoedwereld lijkt het in de maand maart nog steeds solden te zijn. Wie een absoluut koopje op de kop wil tikken, kan beslag leggen op Neverland Ranch in Santa Barbara. Het domein behoort toe aan wijlen Michael Jackson, de popster die zich momenteel in het oog van de storm bevindt na de ophefmakende documentaire “Leaving Neverland”.

In de documentaire getuigden twee mannen hoe ze als kind door de wereldster werden misbruikt. Dit zou gebeurd zijn op het domein, dat nu onder de naam Sycamore Valley Ranch tot de bodemprijs is gezakt. Het hele plaatje werd al in 2015 te koop aangeboden voor 100 miljoen dollar, oftewel 88,4 miljoen euro. Na enkele prijszakkingen bereikte het landhuis in volle crisisperiode een dieptepunt, toen de vraagprijs afgeklopt werd op 31 miljoen dollar, of 27,4 miljoen euro. Nog steeds een stevig prijskaartje, maar wel een hallucinante korting van 69%.

In dat bedrag zit het enorme domein dat Michael Jackson in 1982 liet optrekken voor 17 miljoen euro, met een eigen treinstation, brandweerkazerne en amusementspark. The King of Pop woonde er zelf ook lange tijd. Dat hele pakket, woning met zes slaapkamers, negen badkamers, een zwembad, een bioscoopzaal, drie gastenhuizen én personeel incluis, wacht nu op een nieuwe eigenaar.

Neverland Ranch

Naast het enorme landhuis in Frans-Normandische stijl met een woonoppervlakte 1.170 mkan je wellicht verloren lopen op het domein met een oppervlakte van maar liefst 10.926.630 m2. Ter vergelijking, deze 1.100 hectares zijn even groot als gemeentes Horebeke (Oost-Vlaanderen) en Machelen (Vlaams-Brabant). Op het enorme terrein in Santa Barbara kan je terecht voor lange wandelingen aan je eigen meer, leuke zwemfeestjes of een potje tennis. Keuze te over!

Neem de trein

Voor wie toch geen fan is van lange wandelingen, kan gelukkig heel het terrein verkennen per trein. Per trein? Jawel, de voormalige zanger liet destijds over het hele terrein sporen aanleggen en deed er met een heus treinstation, dat gebaseerd is op de inkom van Disneyland, nog een schepje bovenop. Als je daar geen herinneringen kan ophalen, dan weten we het ook niet meer.

Neverland Ranch stond destijds ook gekend om zijn amusements- en recreatiepark. Dus wie nog overtuigd moest worden… er zijn nog steeds enkele attracties beschikbaar. Grotendeels werd het al door de popster zelf afgebroken, maar heel wat restanten doen nog steeds dienst. En ook al zijn er geen exotische dieren -zoals olifanten en dergelijke- meer op het tot Sycamore Valley Ranch gedoopte landgoed, voor enkele alpaca’s, lama’s en varkentjes kan je alvast zorgen in je eigen boerderij.

Of het landgoed zelfs na een korting van 61 miljoen euro een nieuwe eigenaar kan vinden in het oog van de storm, is nog koffiedik kijken. Wie dus nog een spaarpotje van een kleine 27,4 miljoen euro in een sok onder zijn of haar matras heeft liggen, kan zich eigenaar noemen van een legendarisch stukje geschiedenis.

Bron: Business Insider
Foto’s: Mark J. Terrill, Jim Bartsch, Carolyn Kaster, Phil Klein

Share.