Wijnliefhebbers opgelet: je kan nu slapen in dit wijnvat!

Share.

Ben je zo dol op wijn dat je zelfs in een wijnvat kan slapen? Dan hebben we uitstekend nieuws voor jou! In Lamego, een stad in het noorden van Portugal vind je namelijk het befaamde Quinta da Pacheca’s Wine House Hotel terug, waar je kan overnachten in een wijnvat!

Het begon allemaal in 2012. Maria do Céu Gonçalves en Paula Pereira, twee absolute liefhebbers van de Portugese keuken broedden op een plan om iets exceptioneels aan de oevers van de Douro-rivier uit de grond te stampen. Hun oog valt uiteindelijk op de meer dan 115 jaar oude prijswinnende wijngaarden en ze bouwen op het domein van 56,6 hectare onder andere een restaurant én een hotel. Op het domein maken ze overigens niet alleen de lekkerste gerechten uit de Portugese keuken, ook de olijfolie, confituur en -uiteraard- de wijn worden hier zelf gemaakt.

Slapen in een wijnvat

Wie er de smaak te pakken heeft van een glaasje wijn, kan een stapje verder gaan en een fles ontkurken… of gaat meteen voor een heel vat. En dat is goed nieuws, want je kan in eentje slapen. Helaas is deze wel al leeg… Maar waar slaap je nu precies in? Wel, op het domein zijn tien wijnvaten, elk genoemd naar een druivensoort, gemaakt uit hout en metaal. De kamers zijn 35 vierkante meter ruim en voorzien van airconditioning, een heerlijk bed en een geweldige inloopdouche. Ook het zicht op de wijngaarden is om duimen en vingers bij af te likken.

Naast een overnachting, kan je elke middag deelnemen aan een wijnproeverij. Zo willen ze ‘het gevoel van een wijnproeverij op een idyllische en romantische manier versterken met een unieke ervaring’. En mocht je toch er even op uit willen trekken, Lamego, de stad waar dit pareltje gelegen is, ligt niet zo gek ver van die andere befaamde stad om zijn drankjes, Porto. 😉

Bekijk hieronder de foto’s:

Oh ja, wist je dat er ook trouwfeesten plaatsvinden op het domein? Hoe zalig moet het wel niet zijn om hier te feesten, te genieten van kraakverse en lokale specialiteiten en nadien je suite de overnachting van hun leven te bezorgen. We heffen het glas alvast op jullie gezondheid, schol!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Quinta da Pacheca (@quinta_da_pacheca) op

Zou jij hier kunnen overnachten? Laat het ons weten in de reacties!

Bron en foto’s: quintadapacheca.com

Share.