Drijft jouw woning binnenkort op het water?

Share.

In tijden van global warming zijn investeerders, bouwbedrijven en architecten steeds op zoek om de grenzen van ons hedendaagse wonen te verleggen. Maar bij het Amerikaanse Arkup gaan ze wel heel ver…

Onlangs ontwierpen ze het concept van een luxueus jacht dat kan varen én dienstdoen als drijvende woonst. En het ziet er nog eens geweldig fancy uit en zit vol hoogkwalitatieve afwerkingen.

Arkup’s visie? Een ontwerp dat half boot, half huis is en in niets lijkt op het verkrampte en op elkaar geplakte leven op een echt jacht. Het jacht rust op inklapbare hydraulische palen die de structuur maar liefst zes meter in de lucht kunnen lichten tijdens storm op zee.

Het dak is voorzien van zonnepanelen om de aanwezige batterijen op te laden, de vloeren van parket. Ramen van de vloer tot het dak geven je een fenomenaal zicht op zee. Zin om erin te springen? Het zonneterras leidt je zo naar het water. Wie heeft er een zwembad nodig als je van de zee je zwembad kan maken, toch?

De woonst is maar liefst 400 m2 groot, maar zo stabiel als een echt huis. Daarnaast kan het varen tegen maar liefst zeven knopen, is het onaantastbaar door slecht weer en golven, en kan het maar liefst windstoten van 230 km/u aan. Alsof we dat hier ooit meemaken 😉

Wat denk je, zin om het eens te testen eens dit concept daadwerkelijk gebouwd wordt?

Auteur: PJG
Bron: Curbed

Share.