Beleg in een hotel en check in voor een veilig rendement

Share.

Misschien minder bekend, maar meer en meer geliefd, en met een opbrengst die veilig en verzekerd is: hotelkamers zijn dé belegging van de toekomst.

Waarom investeren in hotelkamers? 

Investeren in de hotelsector biedt verschillende voordelen. Zo kunt u met een relatief bescheiden inbreng hoge huuropbrengsten genereren, terwijl alle lasten van verhuur, beheer en onderhoud voor de exploitant zijn. Ook fiscaal is een hotelinvestering interessant: u betaalt geen onroerende voorheffing en trekt de btw volledig terug.

Toch zijn er ook enkele zaken waar u best rekening mee houdt om uw rendement te optimaliseren. Ga bijvoorbeeld altijd in zee met een solide partner-exploitant, die een bewezen en succesvolle ervaring in het hotelwezen kan voorleggen. Ook belangrijk is dat u de kamer in volle eigendom aankoopt. En dat u vaste en geïndexeerde huuropbrengsten krijgt, ook al staat de kamer leeg.

Designhotel Eilandje: 100% eigenaar op toplocatie

Een belegging in Designhotel Eilandje voldoet aan alle criteria voor een rendabele investering: het gloednieuwe project ligt op een toplocatie aan het Eilandje in Antwerpen, een stad die elk jaar meer toeristen trekt. De beursgenoteerde exploitant maakt deel uit van een groot hotelconcern met succesvolle hotelketens over de hele wereld. Bovendien verwerven investeerders zowel de hotelkamer(s) als het bijhorende deel van de grond in volle eigendom. Maar de grootste troef zijn misschien wel de huuropbrengsten: vaste en jaarlijks geïndexeerde bedragen, die minstens 25 jaar lang worden uitbetaald, ongeacht de bezettingsgraad van de kamers.

Antwerpen, topbestemming voor toeristen

In 2017 trok Antwerpen ruim één miljoen verblijfstoeristen en dat aantal blijft stijgen. De stad wordt steeds populairder en haalt meer dan één gerenommeerd lijstje: Lonely Planet plaatste Antwerpen als enige Belgische stad in de top tien van te bezoeken topsteden. Rough Guide gaf Antwerpen de vijfde plaats in de lijst van beste steden ter wereld om te bezoeken. Het Eilandje werd door The Independent getipt als een van de tien hipste buurten van Europa.

Sinds de opening van het iconische MAS, het Red Star Line Museum en de inhuldiging van het Havenhuis, gaat het dan ook hard voor de buurt. In tien jaar tijd ontpopte het Eilandje zich van ruwe havenbuurt tot dé place to be. Oude loodsen en leegstaande pakhuizen kregen een tweede leven als culturele trekpleister, creatieve pop-up, coole club, hip koffiehuis of trendy restaurant. Toch blijft het aantal hotels er ondermaats. Van de 96 hotels in de stad Antwerpen, liggen er slechts vijf aan het Eilandje. Designhotel Eilandje biedt een antwoord op die hotelschaarste en daarmee ook een groot potentieel aan toekomstige investeerders.

Vier tips voor een veilig hotelrendement:

  • Vraag vaste, geïndexeerde huuropbrengsten
  • Kies voor een solide en ervaren exploitant
  • Koop aan in volle eigendom
  • Investeer uitsluitend in toplocaties

Share.