“Betaalbaar vastgoed met hoog rendement én huurgarantie”

Share.

Wist u dat Duits vastgoed ongekende mogelijkheden biedt voor een gewaarborgd rendement van 5% netto? Soms liggen opportuniteiten in vastgoed voor het grijpen, alleen is niet iedereen ervan op de hoogte. Onafhankelijke vastgoedcoach Rendimmo neemt u graag mee voor een bezoek aan Duitsland en ontzorgt zijn investeerders compleet.

In Duitsland en in het bijzonder in de deelstaat Noordrijn-Westfalen heerst een ‘huurderscultuur’: 60% van de Duitsers huurt nog altijd. De aankoopprijzen van een woonpand zijn er uiterst laagdrempelig en aantrekkelijk voor investeerders,” vertelt Luc Dewulf, medeoprichter van Rendimmo.

Selectiecriteria

In samenwerking met Saad Immo-bilien GmbH selecteert Rendimmo appartementsgebouwen in Duitsland. Die worden geselecteerd op basis van verschillende criteria.

Luc Dewulf: “Alles draait om de locatie en de staat van de gebouwen. Die zijn meestal tussen 35 en 70 jaar oud, en worden gekocht uit banken- en verzekeringsportefeuilles of van zogenaamde Wonungsgesellschaften. Het gaat doorgaans om typisch Duitse gebouwen waar 6 tot 8 verschillende families in kunnen wonen, veelal is renovatie noodzakelijk.” Na aankoop worden de woningen via een notariële splitsing in afzonderlijke appartementen verdeeld met elk een eigen kadastrale registratie. De aankoop van een pand gebeurt altijd in volle eigendom, met mede-eigendom van de gemeenschappelijke delen en de grond.”

Budgetvriendelijke vastgoedprijzen

Anders dan in België zijn de vastgoedprijzen in Duitsland zwaar achtergebleven. Dat was onder meer een gevolg van een economische crisis veroorzaakt door de eenmaking van Oost- en West-Duitsland. “We kopen altijd aan onder de marktwaarde, een grondbeginsel voor een goed investeringsrendement. De lage aankoopprijzen van gebouwen opent perspectieven voor een brede groep van investeerders. Vanaf 50.000 euro kan u al een appartement kopen.”

Huurgarantie

Noordrijn-Westfalen kent een extreme woningnood. De vraag is veel groter dan het aanbod, kandidaat-huurders staan in de rij om een appartement te kunnen huren.” Daar komt nog bij dat de Duitse huurwetgeving erg strikt is, en geen bron voor speculatie. Een huurgarantie wordt afgeleverd door Saad Immobilien en is door haar afgedekt via een intern opgebouwd waarborgfonds. Huurders worden financieel door de overheid ondersteund als zij ziek of werkloos worden. Anderzijds kunnen eigenaars-verhuurders strenge selectiecriteria doorvoeren. Wie tekortkomt in zijn betalingsverplichtingen zal wellicht nooit nog een huuronderdak vinden. “Dit alles betekent voor de investeerder/volle eigenaar van een pand dat een gegarandeerde maandelijkse huur zal betaald worden, onafhankelijk van de bezettingsgraad.”

Het netto huurrendement (na belastingen) bedraagt ongeveer 5%, en dan komt er de potentiële meerwaarde bij verkoop nog bovenop.

Begeleiding van A tot W

Als exclusieve partner in België van Saad Immobilien begeleidt Rendimmo haar investeerders in het volledige traject van A tot W: aankoopkeuze, juridisch advies, fiscaliteit en fiscale aangifte en wederverkoop. “Onze focus ligt op de totale ontzorging van de koper/investeerder. Op die manier wordt investeren plezant,” besluit Luc Dewulf.

Share.