Met deze 7 handige hulpmiddelen breng je meteen orde in je woning

Share.

Ken je dat ook, zo van die vrienden die in zo’n superordelijk huis wonen? Waar het al-tijd opgeruimd is, zelfs als je er onverwacht binnenspringt? We hebben een geheimpje voor je: de truc is simpelweg om de zaken die je niet nodig hebt weg te doen, en de juiste tools en systemen in huis te hebben om je benodigdheden in op te bergen. In dit artikel zetten we alvast zeven tools op een rijtje waarmee jij van een rommelige kamer in een handomdraai een functionele ruimte maakt.

1. Opslagbanken in je inkomhal

Het is soms verbazingwekkend hoe snel je inkomhal kan veranderen in chaos door jassen, accessoires en schoenen. Een opslagbankje is hiervoor een fantastische oplossing mét dubbel nut: je hebt niet enkel een geweldig ordelijk hulpmiddel om je spullen weg te stoppen, maar je kunt het ook gebruiken om op te zitten wanneer je je schoenen aantrekt.

Foto: Pinterest

2. Manden

Een mand: waarschijnlijk is het de meest fantastische organisatorische tool die ooit is uitgevonden. Maakt niet uit in welke kamer je ze gebruikt, ze hebben overal hun nut. En je krijgt er zowat alles in opgeborgen: dekens, boeken, schoenen, zelfs voedsel. Ze zien er bovendien minimaal en gestroomlijnd uit. En ze komen in alle maten, vormen, stijlen en gewichten!

Foto: Apartment Therapy

3. Prullenbakken

Akkoord, iedereen heeft (hopelijk) thuis wel een vuilnisbak in de keuken. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat je even geen zin hebt om naar de keuken te lopen om iets weg te gooien als je in een andere kamer bent? Met prullenbakken doorheen heel je huis, gemakkelijk binnen handbereik, gooi je overal meteen je vuilnis weg. Eentje in de inkomhal voor overbodige post, een discrete prullenbak in de woonkamer, eentje in de slaapkamer…

Foto: Apartment Therapy

4. Draaiplateaus

Hoe vaak gebeurt het niet dat je de afwasmachine leegmaakt en alles vooraan in een schuif propt? Met een draaiplateau los je dat probleem gemakkelijk op. Draaiplateaus vind je voor kasten, schuiven of zelfs vrijstaand. Je slaat er alles in op, en kunt de plank gemakkelijk roteren zodat je altijd je benodigdheden bij de hand hebt. Een draaiplateau is vooral handig in de keuken, maar ook in een bureau bijvoorbeeld om altijd een zicht te hebben op je kantoorbenodigdheden.

Foto: Pinterest

5. Ladeverdelers

Je kent het wel: een kast die zo groot is dat je er alles in propt en uiteindelijk geen enkel idee meer hebt van wat er nu eigenlijk in zit. Met een ladeverdeler los je dat probleem op: een ladeverdeler kan niet enkel gebruikt worden voor je bestek, maar voor zowat alles: de binnenkant van bureaus, nachtkastjes, dressings…  Ook je interne organisatie is immers belangrijk voor je gemoedsrust 😉

Foto: Apartment Therapy

6. Labels

Je moet natuurlijk niet je hele woning volplakken met labels. Maar op strategische plaatsen bewijzen ze echt wel hun nut. Op die manden of bakken die op een hoge plank staan, bijvoorbeeld. Maakt het ergonomisch net iets eenvoudiger om te zien wat er juist in een mand zit.

Foto: Apartment Therapy

7. Aparte wasmanden

We kennen persoonlijk niet veel mensen die graag de was doen. Maar een voorbereid man of vrouw is er twee waard: je kan bijvoorbeeld je was al op voorhand sorteren als je divers gekleurde of gelabelde wasmanden hebt. Dan hoef je achteraf tenminste niet meer door de vuile was te gaan om alles uit mekaar te sorteren. Een leuke hack die een dagje wassen veel aangenamer maakt!

Foto: Yellow Brick Home

Heb je nog andere tools of trucs om je woonst wat ordelijker te maken? Laat het ons gerust weten in de comments!

Auteur: PJG
Bron: Apartment Therapy
Foto’s: Apartment Therapy, Yellow Brick Home, Pinterest

Share.