Windbestendig buitencomfort voor je dakterras of penthouse

Share.

Terrasoverkappingen zijn er niet alleen voor uitgestrekte tuinen of grote terrassen. Ook op een dakterras of bij een penthouse bewijzen ze hun meerwaarde.

Met een terrasoverkapping haal je het beste uit je tuin of terras en geniet je van extra buitenruimte, het hele jaar door. Maar dat geldt misschien nog meer voor terrassen op hogere verdiepingen omdat je zo op een beperkt oppervlakte extra beschutte buitenruimte creëert. Waar moet je zoal op letten?

Laat maar waaien

Bij terrasoverkappingen boven dakterrassen en aan penthouses zijn windbestendigheid en duurzaamheid nog veel belangrijker dan op de begane grond. Nergens weten ze dat beter dan in de meest orkaangevoelige kustgebieden van Florida (VS). De Camargue terrasoverkapping van Renson doorstond er met glans de testen en behaalde het ‘Miami Dade’ certificaat. Daarin blijkt dat de Camargue windsnelheden tot 320 km/u weerstaat en dat de daklamellen 200 kg/m² kunnen dragen (wat dan weer van pas komt in sneeuwrijke gebieden). De versterkte montagevoeten dragen bij tot een nog grotere windbestendigheid bij terrasoverkappingen op hoogte.

Met windvaste screens kan je je dakterrasoverkapping beschermen tegen de wind die er vaak vrij spel heeft. Met een windbestendigheid tot 60 km/u voldoen Renson-screens ook op hogere verdiepingen. Een optionele windsensor zorgt er voor dat je lamellendak sluit en de screens op tijd opgerold zijn om geen schade op te lopen bij hevige wind – een echte screensaver dus.

Zowel de Algarve, Camargue als Camargue Skye terrasoverkappingen met kantelbare (en bij de Skye zelfs openschuifbare) lamellendaken zijn geschikt voor toepassingen op hoogte, net als de Lapure terrasoverkappingen met screendaken. De genoemde overkappingen zijn ook perfect koppelbaar om een volledig terras te beslaan. Omdat ze op maat worden gemaakt, zijn ze voor elk project geschikt. De nieuwe Algarve Canvas maakt het zelfs mogelijk om een dakterras te overkappen met een gedeelte met vast dak en een deel met lamellendak.

Oververhitting tegengaan

Ook mooi meegenomen is dat een terrasoverkapping aangebouwd aan een gevel met grote raampartij tegelijk ook dient als luifel om de zonne-inval te regelen en oververhitting binnenshuis te voorkomen op warme dagen.

En dan hebben we het nog niet over de esthetische meerwaarde en de extra comfortsnufjes gehad die je terrasoverkapping nog leuker maken. Rensons terrasoverkappingen zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren, zodat je probleemloos de consequente look & feel van het appartement kunt doortrekken tot op het terras.

Talrijke opties zoals de heat & sound beam, glazen schuifpanelen, screens, ledverlichting, glazen lamellen in het dak, enzovoort maken dat je van een terrasoverkapping een luxueuze buitenruimte kan maken met alle comfort.

Ook als je niet op een appartement of loft woont, zijn er mogelijkheden om met een terrasoverkapping in hogere sferen te geraken. Misschien is een plat dak van je huis wel geschikt om er een buitenterras van te maken. Of misschien kan je een hap uit je dak nemen en de zolderverdieping openbreken tot een ruimte met buitenterras. Met de lamellendaken zonder kolommen zijn ook de inbouwmogelijkheden eindeloos.

Carport in dezelfde stijl

Op zoek naar één consequente stijl voor alle mogelijke uitbreidingen aan je huis? Dan vind je in het Algarve-assortiment van Renson je gading voor zowel je carport als je terrasoverkapping, met vast of kantelbaar lamellendak. Zo kan je beide uitbreidingen perfect combineren in de uniforme stijl van je woning en tuin. Op dezelfde manier hoort zelfs een oversteek of luifel boven de voordeur tot de mogelijkheden, en dat alles zonder ook maar één zichtbare schroef.

Meer weten over terrasoverkappingen? Surf naar Renson.

Share.