VOOR & NA: 5 prachtige slaapkamerrenovaties om te zien

Share.

Slaapkamer beu? Dan is het misschien tijd voor wat verandering. Je dommelt er immers elke nacht in, dus kan je maar beter voor een inspirerende plek voor zalige dromen zorgen. Of een echte make-over van een slaapkamer mogelijk is? Schoonheid is natuurlijk relatief, maar wij denken alvast van wel. En we hebben vijf fantastische voorbeelden verzameld waar je ongetwijfeld ook enthousiast van zal worden.

Deze slaapkamer was zo kaal als ze maar kunnen komen, met de plafondventilator als het meest opvallende stukje decoratie. Toch was de setting veelbelovend: met de grote ramen en hardhouten vloer kan je véél doen. Check de slaapkamer maar eens na de decoratie. Een fantastische kroonluchter, een prinselijk bed, kaarsen in de open hard en wat klassieke en moderne kunst tegen de muur… De zwarte muren zien er ook adembenemend uit, dankzij de vele lichtinval door de grote ramen. We krijgen er maar niet genoeg van!

Heb je al ooit meer aan het woord “doorleefd” gedacht dan bij het bekijken van deze slaapkamer? Geen kleur, textuur, een wanordelijke boekenkast en massa’s rommel… Nee, dan is de “na” toch een stuk interessanter. Dankzij een crèmekleurig behangpapier met reliëfpatroon en tal van leuke meubilair- en decoratiestukken werd er diepgang in de kamer gecreëerd. De mosgroene en koraaltinten zijn een welgekomen aanvulling.

De belachelijk kleine kader boven het bed in deze slaapkamer zei het eigenlijk allemaal: er zat absoluut geen persoonlijkheid of leven in. Akkoord, eenvoud kan soms sieren, maar niet met zo’n levenloos resultaat. Na renovatie ziet de slaapkamer er fantastisch helder, mooi en luchtig uit.  Mét moderne, gerestylede meubels, kleurrijke kussens, een beetje groen en een leuk vloertapijt!

Muren in schreeuwende tinten van bordeaux, kobalt en mosterd, laminaatvloer… Deze kamer moest dringend gered worden, vooral voor de nieuwe bewoner die fan was van de Scandinavische stijl. Met een frisse laag witte verf en verschillende onevenwichtige juweeltonen werd dat meteen opgelost. Let vooral op het kalmerende en koele grijze kleurpalet, opgewarmd met de planten en de natuurhouten fotolijsten en accenten!

Een hoop rommel staat nooit “chic”. Stapels kleding en papier maakten van deze slaapkamer een echt rommelkot. De muren waren donker en kaal, met een levenloze en saaie slaapkamer als gevolg. De make-over kostte minder dan 500 euro en bewijst hoe je met een beetje opruimen, hippe leeslampjes, een klassieke opbergkist met frisse toets en een nieuwe verfbeurt al heel ver komt. Een eenvoudige styling en een paar kleurrijke accenten erbij, en het ziet er al heel wat meer inspirerend uit.

In welke van deze vijf slaapkamers wil jij het liefste wegdromen? Laat het ons weten in de reacties!

Auteur: PJG

Bron: My Domaine

Share.

Leave A Reply