Eens iets anders? Deze Belgische boten staan te koop!

Share.

Een huis kopen in België, dat is in zo goed als alle gevallen een bakstenen woning op een stukje grond of een appartement in een gebouw met meerdere units. Vaak zijn ze vergezeld van een klein stukje tuin en/of een terras. Maar wat als je tuin eerder op water lijkt dan op gras? En wat als je met woning ook een kleine uitstap kan doen? Dat kan, als je woont op een boot en hier kan het!

Mag het?

Eerst en vooral blijft de hamvraag of we in ons land -dat volledig verweven is door de regeltjes- wel überhaupt mogen wonen op een boot. Voor de geïnteresseerden: wonen op een boot mag en kan, maar er zijn wel enkele regeltjes waaraan je je moet houden. Welke dat zijn, lees je hier!

1. Historische rijnaak in Brugge

Op moment van schrijven staan er twee woonboten te koop in ons land en beginnen doen we in het pittoreske Brugge, want daar staat deze historische rijnaak, de Rio Claro, uit 1889 te koop! De schipperswoning kende in 1964 een renovatie en tegelijk werden er twee motoren geïnstalleerd. De authenticiteit van dit woongedeelte -met twee slaapkamers, badkamer en een keuken- werd behouden.

In 1998 gingen de eigenaars een stapje verder en toverden het om tot comfortabele woonboot met leefruimtes tot wel 200 m². De woning met een woonoppervlakte van 775 m² is omwille van deze ruime leefruimtes nog perfect in te vullen naar ieders wens. Voorlopig zijn er onder andere 8 slaapkamers en 2 badkamers in gevestigd en is het een uitgelezen kans om er een unieke kangoeroewoning van te maken. Met een waanzinnig terras als ware eyecatcher kan deze woning voor 530.000 euro jouw nieuwe thuis op het water te worden.

Foto’s: Engel & Völkers Brugge

2. Leuke woonboot in Mechelen

De andere woonboot die te koop is in ons land, bevindt zich aan de Mechelse Winketkaai. De omgeving ten noordenwesten van de stad is aan een stevige make-over bezig en een aangename woonboot voor een 242.000 euro lijkt in de hippe buurt een absolute buitenkans te worden. De BooT is een kempenaar -een vrachtschip dat speciaal gebouwd is om de smalle en relatief ondiepe kanalen te bevaren- en was vroeger gekend als St. Anna II. In 2010 werd de boot uit 1928 volledig gerenoveerd en om getoverd naar een woning en polyvalente ruimte in het ruim. Vorig jaar werd het schip nog volledig gekeurd als varend schip.

Waag jij je kans om jezelf de nieuwe eigenaar te noemen van deze woonboot met een woonoppervlakte van 200 m², 2 slaapkamers, een badkamer en diverse nog in te vullen ruimtes? Net zoals de rijnaak in Brugge is de boot zo ingedeeld dat voor iedere geïnteresseerde de interieurmogelijkheden volledig open liggen.

Foto’s: Lighthouse Living

Zie jij jezelf al op een boot wonen of woon jij zelf op eentje? Laat dan zeker iets achter in de reacties!

Share.