De 10 goedkoopste steden van Europa

Share.

Met de stijgende woningprijzen in België zijn we toch best nieuwsgierig naar wat zich buiten de landsgrenzen afspeelt. Uiteraard vind je nog enkele goedkope parels in ons land, maar in andere Europese landen is het misschien nog nét iets budgetvriendelijker wonen. Wij zochten naar de tien goedkoopste Europese hoofdsteden om een woning te kopen!

We tellen in ons lijstje af van 10 naar 1, met de goedkoopste hoofdstad onderaan de lijst. De cijfers, samengesteld door de Check in Price, werden gebaseerd op een gemiddeld appartement (100 m²) in de hoofdstad van het Europese land en zijn uitgedrukt in euro per vierkante meter.

10. Nicosia, Cyprus 2011

De top tien wordt geopend door Cyprus. Voor een gemiddeld appartement in de Cypriotische hoofdstad Nicosia betaal je 201.100 euro of een goeie 2.011 euro per m².

9. Bratislava, Slovakije

We vliegen door richting Bratislava, de hoofdstad van Slovakije. Wil je in deze architecturale stad een appartementje op de kop tikken, dan reken je best op een vraagprijs van 194.500 euro, ofwel 1.945 euro per m².

8. Zagreb, Kroatië

Op plaats acht vinden we een land dat in de zomermaanden stevig aan populariteit wint. Kroatië is voor velen al veel langer de ideale zonvakantie en ook qua citytrips doet het land het meer dan goed. Hoofdstad Zagreb is daarbij een van de trekpleisters en als je er wil blijven, tel je voor een woning 184.100 euro of een goeie 1.841 euro per m² neer.

7. Boedapest, Hongarije

Nog zo’n bucketliststad is Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Bij de citytrippers is dit een absolute must-see en ook om er te wonen betaal je je alvast niet blauw. Voor 180.200 euro kan je jezelf al eigenaar noemen van een appartement. Dat komt uit op 1.802 euro per m².

6. Tallinn, Estland

We vliegen verder richting Estland. Misschien iets minder gekend en daarom minder geliefd, maar als je de pracht en praal van hoofdstad Tallinn leert kennen, wil je er misschien niet meer weg. En dat komt goed uit, want de gemiddelde prijs per m² bedraagt er 1.794 euro. Voor een appartement ben dus zoet met een budget van 179.400 euro. 

5. Athene, Griekenland

We duiken de top 5 binnen en landen in de absolute parel van de architectuur, Athene. De Griekse hoofdstad zag de voorbije jaren door de economische crisis zo goed als alles tot op bodemprijzen zakken. Vastgoed is daar eveneens een prikje gebleken, want jouw nieuwste buitenverblijf betaal je amper 147.000 euro, ofwel 1.470 euro per m².

4. Vilnius, Litouwen

“Tripje naar Litouwen?” Helaas heeft ons nog niemand het voorstel gedaan, want hoofdstad Vilnius ligt helaas niet in de bovenste schuif bij de gemiddelde reiziger. En dat is jammer, want wie er zou willen blijven, telt amper 146.900 euro (1.469 euro per m²) neer. Dat is 100 minder dan in Griekenland, dus misschien is die keuze daarom wel sneller gemaakt.

3. Boekarest, Roemenië

Onze top drie openen we dan weer in Roemenië, waar je zelfs in de hoofdstad een koopje kan doen. Een gemiddeld appartement van 100 m² gaat in Boekarest van de hand voor 1.328 euro per m². Voor dat appartement in het voorbeeld betaal je dus 132.800 euro.

2. Riga, Letland 1241

Net zoals Estland is buurland Letland niet meteen de eerste bestemming die op je lijstje staat. En dat is ontzettend jammer, want hoofdstad Riga is niet alleen bloedmooi, het is ook spotgoedkoop. Voor een gemiddeld appartement in de Letse hoofdstad betaal je 124.100 euro of een goeie 1.241 euro per m².

1. Sofia, Bulgarije 1095

En tot slot eindigen we in de allergoedkoopste hoofdstad van Europa, Sofia. De Bulgaarse parel is ideaal voor wie tijdens de zomermaanden even weg wil. Het is er aangenaam weer, uiterst gezellig en ideaal om tot rust te komen. Waarom dan niet in je eigen woning? Wie nog een spaarpotje van 109.500 euro (1.095 euro per m²) over heeft, kan in Bulgarije meteen een hip appartement kopen.

Maar hoe is het met onze hoofdstad gesteld? Wel, Brussel staat op plaats 16 qua goedkoopste landen, met 3.366 euro per m² of 336.600 euro voor een gemiddeld appartement. Het verschil met de top tien mag dan wel enorm zijn, het laat -behalve bovenstaande lijst- ook nog Warschau (Polen), Ljubljana (Slovenië), Lissabon (Portugal), Rome (Italië) en Praag (Tsjechië) voorgaan. Londen is dan weer het duurst met 11.800 euro per m².

Bron: Check In Price

Share.

Leave A Reply