Zo woont Facebookbaas Mark Zuckerberg

Share.

Met een geschat vermogen van 73 miljard dollar is Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, een van de 5 meest vermogende mensen op aarde. Logisch: Facebook mag dan wel al de beurs op gegaan zijn in 2012, maar hij heeft nog altijd 16% van de aandelen in zijn portefeuille.

Veel van zijn rijkdom geeft hij aan goede doelen, maar het is ook algemeen bekend dat hij gek is op huizen aankopen: hij zou in totaal voor 175 miljoen dollar aan vastgoed bezitten. In dit artikel nemen we je mee naar het meest bekende huis: zijn residentie in Palo Alto, waar het hoofdkwartier van Facebook ook gevestigd is. Wie woont er nu immers niet graag op amper tien minuutjes rijden van zijn werk?

De residentie in Palo Alto is 465 m2 groot, kostte “amper” 7 miljoen dollar, maar ziet er verrassend bescheiden uit. Het is een ideaal huis voor een rustig leven, met uitgebreide mogelijkheden voor spetterende weekendfeestjes. Mark woont er met zijn vrouw Priscilla en hun twee kinderen.

Het huis werd gebouwd in 1903, maar werd uiteraard uitgerust met de meest geavanceerde technologische snufjes, tot een robothulpje dat wordt gestuurd door artificiële intelligentie toe. Toch vind je er ook klassieke architecturale elementen in terug: Franse deuren, schuiframen, diepe overdekte terrassen, en cassettenplafonds.

VIDEO: de technische snufjes van Facebookbaas Mark

De woonkamer is natuurlijk gigantisch. De open haard buiten is dat ook. Daarnaast heeft de residentie maar liefst vijf slaap- en badkamers. Logisch: de notoire Facebookfeestjes (en zelfs zijn trouwfeest!) vinden er plaats, dus er moest slaapplek voorzien worden.

Waar die gasten nog van kunnen genieten? Een tuin zo groot als een doorsnee Vlaams dorp, een paviljoen vol moderne entertainment snufjes, een zoutwaterzwembad, een gigantische barbecuezone en een wellness natuurlijk. In de badkamers vinden ze verwarmde vloeren en diepe marmeren badkuipen.

Het meubilair ziet er dan weer opvallend traditioneel en minimalistisch uit, maar wat maakt het uit als er zoveel is om je mee bezig te houden, natuurlijk?

Immo Facebook

Trouwens: hij is ook nog eigenaar van vier omringende huizen. Kwestie van een bufferzone te creëren en veilig te blijven voor ongewenst bezoek, vermoeden we. Het totaalpakket aan beveiligingsmaatregelen zou maar liefst 7,3 miljoen dollar per jaar bedragen!

  • Een pied-à-terre van bijna 500 m2in San Francisco met wijnkelder, kantoorruimte, home cinema en bar
  • Een tweede pied-à-terre in San Francisco, met maar liefst drie appartementen
  • Een buitenverblijfje in Hawaii van 700 are, tussen de papaya-, gember- en kurkumaplantages, mét privéstrand
  • Een penthouse met zicht op Central Park in New York

Van die laatste zijn we trouwens niet zeker. Mark houdt ervan zijn vastgoedportefeuille discreet uit te bouwen. Zou hij ook een buitenverblijfje in Knokke hebben?

Auteur: PJG

Bron: Tuko, ArchitecturalDigest

Share.

Leave A Reply