Beau boho: 5 tips voor een bohemian interieur

Share.

Een explosie aan kleuren en texturen, met een scheut ‘je m’en fou‘-gehalte. De boho-interieurstijl is ideaal voor wie niet altijd binnen de lijntjes wil kleuren. Laat je inspireren!

Boho-hoe?

De term ‘boho’ komt oorspronkelijk van ‘bohemian’, die refereert naar de laid-back levensstijl van vrijdenkende dichters, schilders en muzikanten in de jaren 60 en 70. ‘Niets moet, alles mag’ was hen op het lijf geschreven, en deze houding wordt steeds vaker vertaald naar onze Vlaamse interieurs.

De boho-stijl lijkt een rommeltje, maar een warrig boeltje is het allesbehalve! Van meubels tot accessoires: zo tover jij je interieur om tot een hipp(i)e oase.

In 5 stappen naar een bohemian interieur

1. Comfort first

Geen strakke vormen en lijnen, maar ronde en comfortabele meubels typeren de boho-stijl. Denk maar aan een hangmat of hangstoel. Nog een rieten of rotan poefje ernaast, en je hebt niet alleen een mooie blikvanger in huis, maar ook eentje die lekker zit! Win, win.

Foto’s: LisaDanielle Instagram & Bohemianstyleideas

2. Persoonlijke toets

Geen stijl zo persoonlijk als die van de boho. Elk item in het interieur heeft een bijzonder verhaal: een foto van die ene verre vakantie, een authentieke vondst op de rommelmarkt of een schilderij dat al generaties meegaat. Omring jezelf met herinneringen, souvenirs en andere, ietwat doorleefde of gebruikte voorwerpen.

Foto’s: thejungalow

3. Perfecte imperfectie

Hoewel het op het eerste zicht lijkt alsof sommige items niet bij elkaar passen, strookt dit helemaal bij de boho-stijl: de imperfectie maakt de stijl nét perfect.

Foto’s: FrenchByDesign & VICIOUSLY//CYD

4. Kleurrijke mengelmoes

Less is more? Wel, niet in de boho-stijl. Hier gelden geen strenge regels, laat je creativiteit dus de vrije loop. Het kleurenpalet van deze look zijn vooral warme tinten en aardekleuren. Denk bijvoorbeeld:

  • Zwart
  • Bruin
  • Beige
  • Olijf
  • Kaki

Foto’s: thejungalow

Deze warme kleuren kun je combineren met levendige en heldere tinten zoals goud, oranje, mosterdgeel en roestrood.

5. Aandacht voor accessoires

De natuur is een héél belangrijk element in de boho-stijl. Denk dus groen, hout en andere natuurlijke elementen en integreer het in je accessoires. Met planten kom je al een heel eind: hangende potten, kruidenplanten, verticale tuinen, houten accessoires. Kortom: haal buiten naar binnen!

Maak het plaatje compleet met gezellig kaarslicht. 😉

Auteur: RM
Bron: Westwing, Roomed en Domino.com.  

Share.

Leave A Reply