Nieuwe buren? 5 manieren om ze te verwelkomen!

Share.

Plots staat er een verhuiswagen in je straat. Nieuwe buren! Zoals het spreekwoord zegt: beter een goede buur dan een verre vriend. Die relatie start je dus best positief. Zet je beste beentje voor en maak een gedenkwaardige eerste indruk. Met deze 5 tips voelen je nieuwe buren zich meteen thuis in jouw buurt.

1. Stel jezelf voor

Enthousiast? Hou je wat in. Geef je buren wat tijd om te settelen in hun nieuwe woonst. En stel jezelf pas voor na een aantal dagen. Bel aan, en verwelkom je buren, zeg wie je bent, waar je woont en wat je doet. Geef de newbies ook wat inzicht in de buurt: waar je de beste plekjes vindt, en welke buren je best vermijdt op maandagochtend. Maar hou het vooral licht en kort. En stel ook wat vragen. Bijvoorbeeld waar ze vandaan komen en of ze huisdieren hebben.

2. Laat een briefje achter

Is aanbellen voor jou een stap te ver? Schrijf dan een leuk briefje en stop het bij hen in de bus. Verwelkom je nieuwe buren en laat weten dat je deur altijd voor hen openstaat. Voor een vraag, om je boormachine te lenen of om gezellig te keuvelen. Dat maakt de drempel voor je buren een stuk lager.

3. Breid hun netwerk uit

Verhuizen is altijd een beetje eng. Het is niet voor iedereen makkelijk om nieuwe connecties te maken. Heb je het ijs eenmaal gebroken? Laat je nieuwe buren dan kennismaken met andere buurtgenoten. Nodig hen uit naar een evenement in je buurt. Of neem hen mee naar de sociale activiteiten waaraan jij deelneemt. Alleen als zij dat willen, natuurlijk.

4. Bied een welkomstgeschenkje aan

Een zelfgemaakte cake of koekjes cadeau doen: cliché of topidee? Wij zeggen volmondig: doen! Want wie houdt er niet van versgebakken zoetigheid. Liever iets anders? Een bloemetje of plantje valt ook goed in de smaak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Chocolade op de deurmat 🎁 #nieuweburen #topburen #dankjewel

Een bericht gedeeld door Eline Dupont (@elinedupont23) op

5. Geef hen ruimte

Soms kan je alle moeite van de wereld doet, maar houden je buren je toch op afstand. Ook prima. Voor sommigen is een nauwe band met buren nu eenmaal geen prioriteit. Geef je buren dus de ruimte om hun eigen ding te doen. En werp hen op straat een vriendelijke glimlach toe.

Auteur: SDC

Share.

Leave A Reply