Zo ziet 600 euro huur eruit in Vlaanderen

Share.

Wanneer je een huis wil huren, is het budget een belangrijke factor. Je kan met hetzelfde budget veel verschillende kanten uit. Je kan een appartement midden in de stad hebben, maar ook een knus huisje of riante villa in een landelijke gemeente zijn voor hetzelfde geld niet ondenkbaar. We schuimden op Zimmo met een budget van 600 euro -gemeenschappelijke kosten niet inbegrepen- de vijf Vlaamse provincies af.

West-Vlaanderen

Beginnen doen we in Hooglede. Voor 590 euro per maand vind je een ruim en lichtrijk appartement met terras en carport te huur nabij de markt. Het betreft een nieuwbouwappartement uit 2017 met een EPC-waarde van 79 kWh/m². Ben jij de allereerste bewoner van dit moderne pareltje?

Wie zegt dat je voor minder dan 600 euro geen woning kan vinden voor een ruim gezin? In Proven, een dorpje dat toebehoort aan Poperinge, vind je deze alleenstaande woning met ruime tuin terug. Grote gezinnen hebben geluk, want naast een grondoppervlakte van 19 are herbergt de woning ook 5 slaapkamers. Huurprijs? 575 euro!

Vervolgens gaan we een beetje verder richting onze Belgische kust. In Bredene vind je namelijk dit gezellige en bemeubelde appartement op wandelafstand van het strand. En is de zee een beetje te koud, dan kan je genieten van een plons in je eigen verwarmde zwembad. Het is wel gedeeld met andere bewoners, maar voor een huurprijs van 500 euro per maand is dit best uniek!

Oost-Vlaanderen

In de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent vind je een instapklaar en volledig gerenoveerd appartement voor 600 euro per maand. Ook de ligging van de woning is goud waard, want in no time sta je in het centrum van de stad.

Voor dezelfde huurprijs wijken we even uit naar Ronse, waar je dit leuke nieuwbouwappartement kan bewonen. Vooral de knappe indeling, modern ingerichte keuken, ingerichte badkamer en energiezuinigheid zijn samen met de locatie een absolute troef.

Antwerpen

Fan van ’t Stad? Welkom in Antwerpen dan! In het Zuid vind je voor een huurprijs van 595 euro een woning om duimen en vingers bij af te likken. Niet alleen is de locatie ook top, het betreft een volledig vernieuwde duplex studio gelegen in een prachtig herenhuis. Wauw!

Van de provinciehoofdstad trekken we richting Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Soms is het belangrijk om enkele knappe woningen in de verf te zetten waar vooral ouderen en hulpbehoevenden wat aan hebben. Deze moderne serviceflat uit 2015 met prachtig afgewerkte materialen is daar -met een huurprijs van 600 euro- een perfect voorbeeld van. En niet onbelangrijk: er is een lift in het gebouw!

Limburg

Ook de meest groene provincie in Vlaanderen heeft heel wat te bieden. Binnen ons budget kan je in het aangename Grote-Brogel terecht in een knap appartement met 3 slaapkamers en een woonoppervlakte van 115 m2. Ideaal voor een gemiddeld gezin en dat voor de ronde som van 600 euro per maand.

Wist je dat je voor datzelfde bedrag ook kan wonen in een oude school? Echt waar! Dit oude schoolgebouw in Sluizen werd enkele jaren geleden omgetoverd tot prachtig woongebouw met hypermoderne duplexappartementen. Eén daarvan kan de jouwe worden voor 600 euro per maand.

Vlaams-Brabant

Voor hetzelfde geld als bij onze Limburgse vrienden kan je ook een ruime eengezinswoning met 4 slaapkamers betrekken in één van de duurste provincies van Vlaanderen: Vlaams-Brabant. Daarvoor moet je richting Rummen, een deelgemeente van Geetbets.

In het bruisende Leuven vind je dan weer een prachtige residentie waar er 560 euro per maand wordt gevraagd. Toegegeven, deze studio met slaaphoek is met zijn 21 mwoonoppervlakte eerder aan de kleine kant, maar de afwerkingsgraad ligt er dermate hoog dat het voor de Leuvense binnenstad een absolute parel is.

Rond grootsteden is het altijd duurder. Brugge, Gent, Antwerpen, Hasselt en Leuven hebben een grote aantrekkingskracht en dat duwt de prijzen de hoogte in. Binnen de provinciehoofdsteden merken we dat we minder krijgen in Antwerpen, Gent en Leuven dan voor hetzelfde geld in Brugge en Hasselt.

Ook zien we dat we voor ons budget in West-Vlaanderen en Limburg meer krijgen dan in de centraal gelegen Vlaamse provincies. Binnen de provincies zien we dat je met datzelfde budget minder doen in de stedelijkere gebieden dan wanneer je op huizenjacht gaat in de vele traditionele dorpjes die Vlaanderen rijk is.

Share.