Creatief met je plafond: 4 manieren

Share.

Voor muren en vloeren kan je vast uit het hoofd heel wat leuke toepassingen opsommen. Van leuke tegeltjes tot muurstickers, je kan zo ver gaan als je zelf wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Geldt dat ook voor je plafond? Zeker en vast! Maar omdat plafondideetjes daar minder snel opduiken, verzamelden wij ze voor jou.

Wat extra kleur

Wil je je ruimte groter doen aanvoelen dan ze werkelijk is? Dan gebruik je het best lichte kleuren. Voeg bijvoorbeeld een subtiele tint toe aan een neutrale witte kleur voor dat extra tikkeltje warmte.

Heb je een grote ruimte met voldoende licht? Dankzij een felle kleur wordt je plafond het pronkstuk van de kamer. Voorkom in leefruimtes het box-effect: muren en plafonds in dezelfde kleur geven weinig dieptezicht, waardoor een kamer onaangenaam kan aanvoelen. Los dat op met verschillende kleurvlakken.

Behang je plafond

Dé manier om een hoog plafond om te toveren tot een echte eyecatcher? Behang. Spelen met kleur, diepte en vormen geeft een plek meer cachet. Maar overdrijf niet, want je zit al snel opgezadeld met een gekke mix van ontwerpen.

Vind je je plafond te hoog? Behang een stuk van de bovenkant van je muren mee. Zo lijkt het plafond lager en maak je de ruimte plotsklaps warmer en gezelliger.

Voor de echte creatieveling: patronen

Wil je echt een unieke creatie? Gebruik een hip patroon -zoals polka dots- op je plafond. Heb je echt creatieve vingers en vind je geen patronen die bij het interieur passen? Knip gewoon zelf een sjabloon uit dik papier.

Spelen met licht

Van fris wit licht, tot romantisch gedempt licht: de verlichting in een kamer bepaalt de stemming. Of waarom niet echt creatief aan de slag gaan en een heuse sterrenhemel in je slaapkamer maken, of lichtlijnen in je woonkamer? Combineer de verlichting met de juiste kleuren en decoratie aan het plafond.

Foto: Langolo Home Living

Auteur: SDC

Share.

Leave A Reply