Zalig! In dit huis is alles gemaakt van chocolade

Share.

Zin in een groot stuk chocolade? Als er één dag in het jaar is waarop dat mag, is het wel vandaag. Het is immers Wereldchocoladedag! Als je aan een groot stuk niet genoeg hebt, kan je misschien eens in de buitenwijken van Parijs gaan kijken. Daar staat een écht chocoladehuisje. We vermoeden dat Willy Wonka er af en toe in verblijft…

Met een oppervlakte van 20 m2 is het een zeer klein huisje, maar zo hoort dat in een chocoladewereld. Toch had de gerenommeerde ambachtelijke chocolatier Jean-Luc Decluzeau maar liefst 600 uur werk en 1,5 ton (!) chocolade nodig om dit meesterwerk te bouwen. Een droom? Neen hoor, het huisje staat er echt. En je kan er zelfs in overnachten.

Het huisje laat maximum vier gasten tegelijkertijd toe. Je wordt dan wel volledig omringd door een schattig chocoladedecor: niet enkel de muren en het dak zijn gemaakt uit chocolade, ook het interieur: de boekenkast, klok, het dressoir, de open haard… Zelfs de kroonluchter en de aanwezige boeken, kaarsen en vazen zijn gemaakt uit chocolade!

Van de muren en het dak blijf je natuurlijk beter af, als je het veilig en droog wil houden. Maar van de boeken, kroonluchter en kaarsen mag je gerust af en toe een hapje nemen. Neem dus vooral niet je eigen snoep of chocolade mee. Er zijn in de tuin zelfs chocolade konijntjes te vinden. Zo wordt het eender wanneer je boekt een beetje Pasen, een droom voor elke chocoladeliefhebber. Het huisje is natuurlijk wel zeer beperkt te boeken, maar hou zeker Booking.com in de gaten als je eens een echt sprookje wil beleven…

Hoe ze het huisje beschermen tegen echte dieren en natuurkrachten? Wel, stiekem is het een huisje in een grote geklimatiseerde serre, L’Orangerie Ephémère in de tuinen van de Cité de la Céramique net buiten Parijs. Zijn we weg?

Auteur: PJG
Bron: Today.com

Share.