Tips om je woning te verkopen in de zomer

Share.

Je huis verkopen? Dat is tijdens de zomermaanden niet zo evident. Reizen, kinderopvang en andere zomeractiviteiten vullen al snel de agenda’s. Toch is er net in die periode heel wat potentieel om je woning op een fijne manier aan te bieden. Met deze tips maak jij je woning helemaal summerproof & ready to sell.

1. Onderhoud je tuin

Een (voor)tuin met uitgedroogd gras en verwelkte bloemen? Niet echt aantrekkelijk. Maai regelmatig het gras, plant bloemen, geef ze voldoende water en verwijder onkruid. Zo presenteer je je tuin niet alleen als een mooie troef, maar geeft hij je huis ook meteen een goede eerste indruk.

2. Hou het huis koel

Tijdens hete zomerdagen vertoef je liever niet te lang in een warm en muf huis. Hou de warmte buiten door gordijnen en rolluiken te sluiten op het warmste moment van de dag. Zorg voor frisse lucht door op koele momenten ramen open te zetten. Met het natuurlijke parfum van een fris boeketje bloemen haal je zo de zomer naar binnen.

3. Laat het licht binnen

Schuif de gordijnen zeker weer open als geïnteresseerden langskomen. Natuurlijk daglicht geeft doet je huis stralen en geeft de ruimte een open gevoel. Let wel op: het zonlicht op je ramen benadrukt stof en vuil. Zorg ervoor dat je ramen kraaknet zijn.

4. Ga voor een zomers interieur

Kussens met levendige kleuren, kamerplanten en dekentjes met fleurige tinten geven je interieur een frisse uitstraling. Persoonlijke spullen en familiefoto’s haal je dan weer beter weg. Zo leid je de aandacht van de bezoekers niet af van hun doel: het huis kopen.

5. Schenk aandacht aan je terras

Een aantrekkelijk terras is een groot pluspunt. Speel je dat goed uit, dan inspireert het kandidaat-kopers. Heb je wat meubels in je woonkamer die je niet echt gebruikt? Zet ze buiten! Zo sla je twee vliegen in één klap: de huiselijke sfeer van je interieur op je terras en meer ruimte in je huis.

6. Bied een verfrissend drankje aan

Met een fris glaasje water met verse citroen in de hand, voelen geïnteresseerden zich al snel welkom. Sfeer en gezelligheid? Daarvoor krijg jij alvast een 10!

Van plan om je woning te verhuren of te verkopen? Dat kan via deze weg!

Auteur: SDC

Share.