De 9 strafste vloeren die je ooit zag

Share.

Over het ontwerp van je vloer kan je urenlang tobben. Kies je voor een uitzonderlijk design, of ga je voor robuuste degelijkheid waar weinig onderhoud mee gemoeid is? Wat het ook moge zijn, je vloer is een grote weerspiegeling van de rest van je interieur. En mag het een beetje straffer zijn? Dan zijn deze 9 vloeren de moeite waard!

1. Lopen op het water

Beginnen doen we met een frisse duik. Neen, je hebt hier geen zwembandjes nodig, maar geef toe dat het alvast eentje is die je nog nooit hebt gezien. In deze twee voorbeelden wordt de waterlook gehanteerd. Dat kan enerzijds met een waterlaag -voorzien van een filteringsysteem- waar glas op wordt gelegd (links) en anderzijds door de vloer te voorzien van een zeeblauwe verflaag (rechts).

Foto’s: imgur.com & houselogic.com

2. Zeg het met tape

Wie al beschikt over een mooie houten vloer zoals onderstaande voorbeelden, wil uiteraard niet overdrijven wanneer ze aanpassingen willen aanbrengen. Verwijderbare tape kan hierbij een oplossing zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een hinkelbaan maken in de kinderkamer of de ruimte rondom je zetel afbakenen als ware het een tapijt.

Foto’s: haga26.se & man-man.nl

3. Illusies!

Niet de meest ideale vloer wanneer je terugkomt van een nachtje stappen, maar wel eentje die we je niet willen onthouden. Laat de vloer golven met deze opmerkelijke lijnen!

Foto’s: heikeweber.net & sliptalk.com

4. Nooit de weg kwijt

Fan van Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, of in onderstaand geval Londen? Vereeuwig dan het stratenplan van je favoriete stad op je vloer! In geen tijd loop je alle monumenten af en voel je je altijd op vakantie, ook al loop je thuis rond op je sokken.

Foto: atrafloor.com

5. Een vloer kost geld

Letterlijk! Want in onderstaand geval werd de vloer gelegd met rosse muntjes. Hou die koperen stukjes maar goed bij en leg ze minutieus over de gehele oppervlakte en lijm deze alvast op het vloeroppervlak. Ligt alles zoals je dat wenst, dan giet je er nadien een epoxylaag over om te laten uitharden.

Foto’s: nextluxury.com

6. De vloer is lava

Eerlijk is eerlijk, indruk maak je met vuur, want hoe vet ziet deze nagebootste lavavloer er wel niet uit? Baken een stuk vloer af waar je graag de vulkaan wil nabootsen en met rode glow-in-the-dark-verf, stukjes beton en een epoxylaag creëer je een eyecatcher waar iedereen jaloers op kan zijn!

Foto: remodeling.hw.net

7. Geometrie is key

Wie graag in de ban is van figuurtjes of patronen kan in onderstaand voorbeeld zijn hart ophalen. Geen idee is in dit geval gek genoeg om het niet uit te proberen. Dus zoek enkele kleurtjes uit in je interieur en in plaats van deze te laten terugkeren op je muren, plak je ze maar op de vloer!

Foto: Atrafloor.com

8. Hout als grote liefde

Dan mag je nog de gekste ideetjes op de meest creatieve handige harry’s loslaten, de voorliefde voor houten vloeren blijft er bij de meesten toch ingebakken. En ja, je kan aan de slag gaan met een parketvloer, maar waarom probeer je het niet met stevig hardhout en idealiter met een patroon die door heel je woning loopt?

Waar is het toilet?”
“Volg de vloer!”

Foto: reddixon.com

9. Regenboogvloer

Allemaal goed en wel met alle bovenstaande voorbeelden, aan creativiteit geen gebrek. Maar misschien miste het toch een beetje kleur en dat maken we aan het eind van de rit meer dan goed! Laat je verleiden door deze regenboog in je woning en breng kleur aan je leven!

Foto’s: SABO.com & designboom.com

Share.

Leave A Reply