Van middeleeuwse watertoren tot onwaarschijnlijk moderne villa

Share.

Aan het renoveren? Neem dan een voorbeeld aan dit staaltje bouwkunst. Een middeleeuwse watertoren. Ook wij dachten dat je daar niet veel mee kon aanvangen. Maar dan ken je Ellis William Architectengroep nog niet. Zij bouwden deze watertoren op twee jaar tijd om tot een prachtig woonhuis.

5 slaapkamers, 3 badkamers, een home cinema ruimte en een bubbelbad om even lekker te relaxen. Wat wil een mens nog meer?! Alsof dat alles nog niet genoeg is, kan je er ook ontbijten aan het Japanse koi-vijvertje, of gaan ontspannen boven op het daktuintje. Dat alles realiseerden de architecten op twee jaar tijd. Sterk werk, zeggen we dan!

Met talloze verdiepingen starten we uiteraard op de begane grond, waar twee knappe lounges, een stijlvolle eetkamer en een ruime keuken te vinden zijn. Allemaal in een stijlvolle en lichtrijke omgeving.

Op de eerste verdieping bevinden zich al drie slaapkamers, waarvan twee kinderkamers en een gastenkamer. Deze worden voorzien in een mezzanine wat de open ruimte alleen maar benadrukt. Ook de stijlvolle gezinsbadkamer is er reeds te vinden. De stijl van de ouderwetse watertoren is helemaal verdwenen.

Een verdieping hoger bevindt zich de master bedroom waar de ronde kamer die we verwachten bij een watertoren perfect terug te vinden is. Het bed staat centraal in de kamer, wat omgeven is door gordijnen. Modern en stijlvol, met achter het bed meteen een mini dressing.

Elke woning met wat kamers te veel beschikt anno 2019 over een bureauruimte. Ook op de derde verdieping van deze watertoren is dat niet anders. Daar splitsten ze de laag op in een werkruimte en een home cinema. Ideaal om na het thuiswerken te genieten van een gezellig filmavondje!

Op de vierde verdieping komen we terecht in de vijfde en laatste slaapkamer. En wat voor één. Deze gastsuite is eentje om duimen en vingers van af te likken met een privésalon en een eigen modern afgewerkte badkamer.

Alsof het allemaal nog niet knap genoeg was, gaan onze dromen verder in de vijfde verdieping. Je moet er alvast veel hoogtemeters voor over hebben, maar deze welnessruimte maakt dat helemaal goed!

Foto: lymmwatertower.com

We kunnen nog hoger, want een watertoren zou geen watertoren zijn zonder dakterras! Hier kan je genieten van het zonnetje en de prachtige vergezichten, maar eveneens van een gezellig lunch of barbecue op het dak van je eigen watertoren. Als een droom die werkelijkheid wordt!

Bekijk ook onderstaande video!

Als jij dit als dé ideale vakantiebestemming ziet, het is gelegen in het dorpje Lymm, in het noordwesten van Engeland. En ja, het is te huur: voor familievakanties, speciale gelegenheden en/of bedrijfsuitjes.

Bron & foto’s: Lymmwatertower.com / Homedsgn.com

Share.

Leave A Reply