Slim gevulde verhuisdozen

Share.

Alles leegmaken, sorteren, inpakken, … Een lastig karwei voor heel wat mensen die op het punt staan te verhuizen. Wij helpen je om je dozen doeltreffend te vullen, zodat de voorbereidingen geen corvee worden.

Wanneer beginnen?

Op het laatste moment of twee maanden voor de verhuis, alles hangt af van je ingesteldheid en stressbestendigheid! Hoe dan ook, een goede planning om je verhuisdozen te vullen zal zeker zijn nut hebben. Waarmee begin je? Met de zaken die je het minst gebruikt of voorwerpen die je bewaart in kamers waar je het minst komt, zoals de zolder of de kelder.

Welke soort dozen kiezen?

Je kunt er kopen, maar dat kost geld. Je kunt er ook lenen bij vrienden, vragen in de supermarkt, … Zorg ervoor dat ze solide zijn. Het kan soms nuttig zijn om ze te verstevigen. Gespecialiseerde firma’s bieden ook bakken in degelijk, 100% gerecycleerd materiaal te koop of te huur aan, die hergebruikt kunnen worden en aangepast zijn aan alle soorten voorwerpen. Kleding vervoer je best in valiezen of sporttassen, hoewel er ook kleerkastdozen zijn … voor 10 euro/stuk.

Hoe verdelen?

Steeds in functie van het gewicht. Gebruik kleine dozen voor zware voorwerpen, zodat je ze beter kan optillen. En vergeet niet: beter 40 dozen die voor 2/3e zijn gevuld dan 20 barstensvolle dozen. Werk ook best kamer per kamer, anders wordt het uitpakken één grote chaos. Breekbare voorwerpen moet je verpakken in speciale dozen en apart houden. Borden en glazen kan je beschermen met oud krantenpapier.

Hoe beschermen?

Het is raadzaam breekbare goederen degelijk te beschermen. Vaak wordt hiervoor noppenfolie gebruikt, maar oude kranten, of beter nog: T-shirts, handdoeken, lakens, sokken of gordijnen, zijn even goed. Je bespaart er geld en ruimte mee. Stoppen van flessen en flacons kunnen worden vastgemaakt met plakband om te voorkomen dat ze gaan lekken.

Slim gevulde verhuisdozen

Hoe labelen?

Heel eenvoudig: noteer op de doos naar welke plaats in je nieuwe huis ze moet en eventueel een korte inhoud. Zo moet je op D-day gewoon elke doos in de juiste kamer zetten. Soms is het ook nuttig om de richting van de doos (boven- en onderkant) te vermelden. Maak een foto van alle kabelaansluitingen van computer, tv, radio, …. voor je de kabels uittrekt. Dan kan je ze achteraf makkelijker terug aansluiten.

TIP: Je kunt ook de inhoud van elke doos afdrukken en op de doos kleven of een foto van de inhoud nemen.

Wat niet in te pakken …

De knuffel van de kinderen (paniek verzekerd!), portefeuille, huissleutels, belangrijke papieren en vooral je overlevingskit na de verhuizing: een pyjama en een toilettas!

Nu zou je goed voorbereid moeten zijn en hoef je alleen nog maar alles uit te pakken …

Share.