Hoe kies je een goede aannemer?

Share.

Wil je jezelf een hoop ellende besparen als je gaat bouwen of verbouwen? Dan is het geen slecht idee om met een erkende aannemer in zee te gaan. Want niet élke aannemer is even betrouwbaar. Zeven tips om de ideale bouwpartner te vinden!

  • Neem je tijd

Neem geen overhaaste beslissingen en zorg dat je zoveel mogelijk te weten komt over je toekomstige aannemer. Pluis zijn website uit en vergeet niet om referenties te vragen van vroegere klanten. Mond-tot-mondreclame is vandaag nog altijd de beste reclame, dus als andere mensen tevreden zijn, zegt dat vaak al genoeg. Werk je met een architect? Dan kan die je ongetwijfeld ook iemand aanraden, omdat hij of zij wel vaker met aannemers samenwerkt.

  • Kies een aannemer uit de buurt

Niet alleen omdat je bespaart op de kilometervergoeding die de meeste mensen vragen, maar ook omdat hij meestal bekend is met de wetten en regeltjes in het dorp of de stad waar je woont.

  • Groot bedrijf of kleine zaak?

Als je de werken zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben, kun je misschien best bij een groter bedrijf aankloppen. De kans is namelijk groter dat ze sneller een gaatje vinden om aan de slag te gaan. Bij kleine aannemers kunnen de wachttijden hoog oplopen, maar als je van een persoonlijke aanpak houdt, is een kleine zaak misschien wel meer je ding.

  • Vraag een offerte

Een echte stielman weet waarover hij praat, en dat zal je terugzien op de offerte. Zeker als je offertes van meerdere aannemers met elkaar vergelijkt. Belangrijk om te weten: een offerte is gratis, dus neem je tijd om de knoop door te hakken. Vraag je architect ook om advies! Moet je maandenlang wachten op een offerte, dan is de oplevertijd wellicht ook niet al te stipt!

  • Kwaliteit boven kwantiteit

Krijg je een voorstel dat te mooi om waar lijkt te zijn? Dat is meestal ook zo. Laat je dus niet misleiden door een supersnelle service of een te lage prijs en kies in de eerste plaats voor kwaliteit.

  • Let op met cash

Vraagt je aannemer om een deel cash te betalen? Wees dan op je hoede. Als je cash betaalt en je krijgt geen bewijs van betaling, heb je ook geen poot om op te staan als er achteraf iets niet in orde is. In het zwart werken, is bovendien illegaal.

  • Kies een aannemer die bij je past

Heeft de aannemer een realistische planning, een concurrentiële prijs en tonnen ervaring? Dan moet alleen je buikgevoel nog goed zitten. Als je geen klik hebt bij een aannemer moet je die simpelweg niet kiezen. Hij komt wekenlang over de vloer, een goede samenwerking is dus een must. Daarnaast zoek je ook best een aannemer die ervaring heeft in de stijl die je leuk vindt: landelijk, modern, industrieel, … Elke aannemer heeft nu eenmaal zijn specialiteit.

Auteur: EM

Share.

Leave A Reply