Een huis voor 8.000 euro? Het bestaat!

Share.

We hebben het hier al regelmatig over de duurste huizen ter wereld gehad. Miljoenenvilla’s van de grootste Hollywoodsterren, maar goed; echt inspirerend is dat uiteindelijk niet. En natuurlijk kan het ook met minder. Veel minder. Of wat dacht je van een huis van 8.000 euro? Laat je inspireren!

Voor dit gezellige pareltje trekken we naar Idaho, een eerder westelijk gelegen staat in de Verenigde Staten. Daar komen we deze woning tegen van architecte Macy Miller, die iets kleins, fijns en duurzaams wilde ontwikkelen voor haar gezin. Grote woningen kosten over het oceaan al snel een fortuin dus dacht ze: ‘waarom maken we het onszelf zo moeilijk? En hoeven we wel zo groot te wonen?”, waardoor ze al snel het idee had om een kleine, moderne woning neer te zetten voor een zo laag mogelijk bedrag.

En uiteindelijk betaalde ze ‘amper’ 8.000 euro. Inderdaad, zoveel kostte het huis van Macy Miller. Zorgen om op het einde van de maand haar lening te kunnen betalen, waren zo in één keer verleden tijd. Uiteraard heeft ze net als vele handige harry’s in ons land -waar we toch geboren zijn met een baksteen in de maag- ontzettend veel uren gestoken in het zelf bouwen van de tiny house.

Duurzaam

De klik maakte ze na het verliezen van haar baan, waardoor ze zelf de handen uit de mouwen stak en geef toe, het is er eentje om zeker op haar CV te zetten. Samen met familieleden bouwde ze aan deze piepkleine woningen die voorzien is van alle comfort. De achttien vierkante meter tellende woning werd dan nog eens volledig opgebouwd uit duurzame materialen. En wie een kleine, duurzame woning zegt, zegt vaak ook redelijk gunstige rekeningen aan het eind van de maand. Voor gas en elektriciteit betaalt ze tijdens de allerkoudste maanden 45 euro per maand. Tijdens andere maanden is dat slechts 7 euro. Goudmijntje!

Bron: tinyhouseplans.com

Share.

Comments are closed.