De 4 beste interieurtips voor een kleine slaapkamer

Share.

Dat een slaapkamer alleen maar dient om in te slapen? Daar gaan we niet over discussiëren. Maar zelfs als dat zo is, kunnen we niet ontkennen dat een zeer kleine slaapkamer af en toe op het gemoed kan werken. Behalve als je rekening houdt met de volgende vier tips…

Berg je spullen doordacht op

Niets zo vervelend als een kleine slaapkamer die ook nog eens rommelig is. Je hebt immers nog altijd kleren en andere accessoires, boeken, planten of versieringen die je ergens wil plaatsen. Gelukkig zijn ingebouwde rekken met opbergplanken en een rail om kapstokken aan te hangen altijd een optie. Ook plafondkastjes zijn een uitstekende manier om extra opslagruimte toe te voegen. En de klassieker der klassiekers natuurlijk: een opbergbed, waarbij je kleding en accessoires onder het bed kan verstoppen. Heb je leeslampjes? Plaats ze boven het bed. Wat je kleding betreft, is het de kunst ze zo efficiënt en slim mogelijk te ordenen (op kleur of functionaliteit bijvoorbeeld) en alleen maar te bewaren wat je nodig hebt.

Optimaliseer je kleuren

Wil je een groter ruimtegevoel creëren, dan blijf je best bij één kleur. Zonder referentiepunt en contrasten is je onderbewustzijn zich immers minder bewust waar dingen stoppen en terug beginnen. Wit verhoogt natuurlijk de helderheid en het ruimtegevoel. Wil je toch wat variatie in je kleurgebruik? Probeer dan donkere accenten te introduceren door prachtige accessoires en meubels. Bekijk bijvoorbeeld het donkere rolgordijn in een van de foto’s, die voor een zeer elegante toets zorgt in de witte slaapkamer. Vermijd sowieso je kamer vol te hangen met posters of andere kunstwerken. Kan je het toch niet laten? Begrijpelijk, maar doe het dan aan slechts één opvallende “kunstmuur”.

Het belang van het bed

Hoewel ze bekend staan ​​om in kinderkamers te worden geplaatst, zijn stapelbedden een geweldige ruimtebesparende optie voor een kleinere (logeer)kamer. Ze maken immers een pak extra vloerruimte vrij die je anders niet zou hebben. Daarnaast is natuurlijk ook een slim multifunctioneel bed een optie. Een bed met extra opslagruimte eronder is, zoals we jullie eerder al vertelden, een uitstekende keuze. Wil je toch alle comfort van een groot bed? Aarzel dan niet om een statement te maken met je bed in de kleinere kamer, zeker wanneer je bijvoorbeeld je kleerkast elders in je woning kan plaatsen. Dit knap ruim bed, in de juiste kleuren en met een hoofdbord dat perfect matcht met de kleuren en accessoires in de kamer, zuigt meteen alle aandacht naar zich toe en doet je vergeten hoe klein de kamer eigenlijk is.

Laat het licht binnen

Als je de mogelijkheid hebt: grote ramen helpen om extra licht binnen te laten, waardoor je kamer een stuk ruimer zal aanvoelen.  En is een vleugje zonlicht op je gezicht ’s ochtends niet de ideale manier om wakker te worden? Zeker wanneer je dit natuurlijke licht combineert met luchtige tinten in je accessoires, meubels en zelfs tapijten, creëer je zo een paar vierkante meters extra. Nog een laatste tip om het af te leren? Het is misschien de belangrijkste van allemaal: spiegels. Van plafond tot vloer, of kleine afgeronde stijlen in de deur van een kleerkast: hoe meer spiegels om het natuurlijke licht te reflecteren, hoe helderder de kamer zal aanvoelen.

Auteur: PJG
Bron: House Beautiful

Share.

Comments are closed.