7 dingen die je zeker in huis moet hebben

Share.

Je huis, dat is je thuis. En als je thuis rondkijkt, zie je wellicht ontzettend veel spullen. Maar heb je ze wel allemaal nodig en welke zaken heb je als bewoner van een huis of appartement echt nodig? Wij gingen na welke spullen je thuis best hebt liggen. En of dat nu in een schuif, op zolder weggestoken of op je eettafel ligt; deze dingen zijn best bij elke huiseigenaar of huurder in huis aanwezig!

Gereedschap

Of je nu een huis gekocht hebt, of je huurt een woning: in huis zijn er altijd wel werkjes op te knappen. Zo is een gereedschapskist(je) met daarin schroeven, schroevendraaiers, een hamer, een boor, een tang, een breekmes, diverse soorten tape en een waterpas altijd welkom. Voor de iets mindere handige harry’s onder ons die denken dat ze dit niet nodig hebben omdat ze toch niet al te veel in huis doen: bovenstaande gereedschapskist komt ook van pas om een simpel kadertje op te hangen. Daarnaast is een (plooi)ladder altijd nuttig in huis voor werkjes op hoogte, of om aan het hoogste schap in de kast te geraken.

Keukenmateriaal

Van potten en pannen, tot borden en glazen. Alles tussen het kookproces en het verorberen van de maaltijd kunnen we vaak zelf invullen, maar wanneer je tijdens het koken iets nodig hebt, dat niet in huis is, is de creativiteit soms ver te zoeken. Zo zijn snijplanken, maatbekers, messenslijpers, keukenhanddoeken, sponsjes en een droogrek bij de spullen die het vaakst vergeten worden. Ook een blikopener (graag gedaan, buurman), flesopener, mengkommen, een garde, opbergdozen en bakpapier zijn vaak niet meteen terug te vinden in huis. Tot slot behoren toestellen als een broodrooster, fruitpers of een blender tot de allerlaatste aankopen. Leg ze ergens weg voor het geval een receptje deze nodig acht.

Poetshulp

Geen thuis zonder een schoon huis! Een stofzuiger en een dweil voor het grote werk lijken ons vanzelfsprekend, maar ook een stapel stevige vodden, poetsmateriaal voor ramen, een ontstopper, een toiletborstel, een stofopnemer, een vuilnisblik, rubberen handschoenen en jawel, desinfecterende doekjes. Onder andere je keukenwerkblad of afval van morsende kinderen of huisdieren zijn in geen tijd weer proper!

Meubels

Geen verrassing uiteraard, maar toch wordt deze categorie erg onderschat. Meer dan de helft van de tijd thuis breng je door met een meubel onder je zitvlak. Dit kan gaan van een gezellige zetel met een handige salontafel, tot een comfortabel bed met een degelijke matras en dito hoofdkussen. Nu we toch in de slaapkamer zijn is opbergruimte -in de gehele woning van cruciaal belang overigens- een absolute must. Zoek daarbij de perfecte kledingkast voor je slaapkamer of ga eens voor de alternatieve weg met leuke kledingrekken!

Decoratie

Je woning karakter geven met enkele gepersonaliseerde spulletjes, doen! En het kost je niet eens zo veel tijd en moeite. Ben je fan van een bepaald figuurtje (denk maar aan Disney) of zegt een bepaalde kleur alles over jou? Dan kan je dit doortrekken in je interieur. Van badhanddoeken, tot dekbedovertrekken, maar ook onderzetters, zetelhoezen of dekentjes kunnen jouw stijl uitstralen. Wie bijvoorbeeld in to vintage is, kan kiezen voor een stijlvolle lamp, enorme spiegel of klok. En wat dacht je van een vaas? Je weet maar nooit of er iemand je binnenkort verrast met een boeketje bloemen.

Opbergruimte en organisatie

We hebben al de kledingrekken van de slaapkamer aangekaart, maar ook een rek of kapstok om de jassen (van gasten) op het hangen kan handig zijn. Voorzie daarnaast ook voldoende opbergruimte in je gehele woning voor alles wat we hierboven al hebben vermeld. Voorzie ook een plek waar je al je belangrijke post kwijt kan en een plekje (een bureau in een hoekje) waar je eventueel iets kan neerpennen. Tot slot zijn vuilbakken in elke ruimte geen overbodige luxe.

Noodgevallen

Tot slot -en misschien wel het belangrijkste element van heel het artikel- zijn zaken die je in huis nodig hebt bij noodgevallen. Allereerst is een rookmelder, een brandblusser en een CO-melder geen overbodige luxe. Als daarnaast de stroom uitvalt heb je best kaarsen en aanstekers of een zaklamp bij de hand. Bij extreem weer is een paraplu -als ze niet wegvliegt- handig en zijn batterijen, een powerbank en -mocht je echt niet in de supermarkt geraken- blikvoer ook zeker aan te raden. En last but not least, de EHBO-doos. Want iedereen heeft weleens een lomp momentje.

Bron: Apartmenttherapy.com

Share.

Comments are closed.