Deze man woont hangend onder een brug (VIDEO)

Share.

Onder een brug wonen is meestal geen goed teken, maar deze man koos bewust voor deze slimme invulling van de ruimte. Of het jou kan inspireren is nog maar de vraag, maar deze ontwerper gooit het zoeken naar slimme woonvormen alvast over een erg verrassende boeg!

Het zijn niet enkel duiven die hun nest onder een brug maken. Deze Spaanse ontwerper maakte een verborgen studio onder een drukke brug. “In dit geval gaat het niet over een idyllische hut in het midden van een woud, maar eerder een kleine ‘herwonnen’ stadsruimte, waar je toch kan schuilen van het hectische ritme van de stad”, legt Fernando Abellanas, de ontwerper en autodidact, uit. Hij koos daarom bewust voor de reeds aanwezige infrastructuur en bracht zo weinig mogelijk extra elementen aan.

Verplaatsbare bak

Een deel van de studio werd gebouwd in een reeds aanwezige betonnen holte/kamer bovenaan de brug, de rest bevindt zich in een verplaatsbare bak. Met het beweegbare stuk op wieltjes kan hij gebruik maken van de reeds aanwezige betonnen balken en zijn uitzicht kiezen. De bak zorgt ook voor extra privacy bij het betonnen gedeelte van de studio.

Privé is het zeker. De ontwerper geeft de exacte locatie van de brug niet vrij. Zo komt er zeker niemand anders zijn studio inpikken. Hij heeft het alvast persoonlijk en gezellig ingericht, maar of hij er ook echt zal blijven wonen en het concept verder uitbouwen is nog onzeker.

Functioneel

Het geheel is erg minimalistisch, maar ook functioneel. Zo is er op de mini-oppervlakte ruimte voor een bureau en een boekenrekje, maar kan je er ook eten en slapen. Perfect voor wie zich eventjes echt wilt afzonderen om op het werk te concentreren.

Een lampje en bergruimte voor dekens en kussens, zorgen ervoor dat de ruimte niet enkel voor gebruik overdag geschikt is. Het is ook een leuke plek tijdens een warme Spaanse zomeravond of -nacht.

Bekijk hieronder de foto’s:

Zo woont Fernando Abellanas:

Bron: Dezeen en Vimeo

Share.

Comments are closed.