Hoe kies je de juiste verwarmingsoplossing voor jouw woning?

Share.

Hoe kies je nu voor jouw woning de beste verwarmingsoplossing? Je bent niet de enige die met deze vraag zit. Remeha, toonaangevend fabrikant in centrale verwarmingsoplossingen, bundelde alle kennis en vragen die zij van consumenten en bouwprofessionals kregen tot een handige tool waarmee je in acht stappen weet welk verwarmingssysteem het meest ideaal is voor jouw woning.

Waarom een Warmtewijzer gebruiken?

Nieuwbouw woningen zijn vaak heel goed geïsoleerd en hebben een lagere warmtevraag, maar het probleem situeert zich bij het bestaande Belgische woningpark. De meeste zijn matig tot weinig geïsoleerd. Zeker bij woningen van voor 1980 is er heel wat werk aan de winkel. Het goed en beter isoleren van de bestaande woningen is een topprioriteit, zodat de energiebehoefte daalt.

Maar welk type verwarmingssysteem kies je? Want niet elke verwarmingsoplossing is geschikt voor elk type woning. In oude huizen leiden vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp vaak tot meer verbruik dan bijvoorbeeld een condenserende gasketel.  Goed advies is dus welkom en door de jaren heen heeft Remeha alle vragen van klanten en consumenten verzameld en nu omgezet in een nuttige tool: de Warmtewijzer.

Foto: Remeha

Hoe werkt de Warmtewijzer?

Om de verbouwer te helpen bij de juiste keuze ontstond de Warmtewijzer. De online tool brengt je in acht stappen tot betrouwbaar advies over alle types verwarming en ketels die het best passen bij jouw persoonlijke woonsituatie met een prijsindicatie. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal paramaters van de woning, zoals het type woning, manier van verwarmen, keuze energiebron en de gezinssituatie. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het warmwaterverbruik en tot slot vraagt de tool welk criterium voor jou het belangrijkste is: comfort, duurzaamheid of prijs. Als resultaat van deze acht stappen krijg je 3 opties van ketel en verwarming dat het best aansluit bij jouw situatie. Elke consument kan zijn persoonlijke situatie checken. Het advies is volledig vrijblijvend en ook het aanvragen van een offerte is mogelijk.

Probeer alvast hier de Warmtewijzer uit en vind ook instant een installateur in uw buurt.
Wil je de overzichtsbrochure met alle verwarmingsoplossingen thuis ontvangen, zodat je nog even jouw 3 opties kan herbekijken? Vraag jouw gratis exemplaar aan op remeha.be.

Share.

Comments are closed.