Dit huis werd gebouwd met roestend staal en het resultaat is adembenemend

Share.

Kontich, parel van rust. De ideale locatie om een architecturale topprestatie te leveren. En dat is exact wat DMOA Architecten uit Leuven ook deed met het Corten huis. Ga je mee op ontdekking?

Het huis werd opgebouwd met roestende stalen lamellen. Zowel vanbinnen als vanbuiten domineren ze de ruimte, bakenen ze grenzen af en openen ze de ruimte waar nodig. De stalen lamellen werden dus niet enkel gebruikt om de woonst te ontwerpen, maar ook om het landschap vorm te geven en het interieur te definiëren.

Het resultaat? Een prachtige natuurlijke patina gloei in de avondzon, een fantastisch samenspel van schaduwen en een warm gevoel van geborgenheid voor de bewoners.

Om de lamellen te gebruiken als bekleding, was een verregaande detaillering nodig. De lamellen werden uiteindelijk gelast op geperforeerde platen en geplaatst boven de basisconstructie in klassiek beton en snelbouwsteen. We vinden dit terug aan de gevel, in de tuin, de poort van de garage en de roestige vloer rond de unieke Ginkgo Biloba boom, waar er schilfers van de geperforeerde platen werden gebruikt om een knap kleurenspel van rood en groen te creëren.

Die prairietuin is trouwens een echte eye-catcher, die ondanks het open karakter toch de nodige privacy waarborgt voor de bewoners. De Cortenstalen lamellen variëren in densiteit, afhankelijk van de functie die ze in een bepaalde ruimte vervullen. Het zwembad en de tuin zijn bijvoorbeeld gedeeltelijk afgedekt, zodat er geen pottenkijkers kunnen toekijken.

Tijdens het verouderingsproces krijgen de Cortenstalen platen door de weersomstandigheden een prachtige oranje roestige kleur. Aan het Cortenstaal werd koper toegevoegd, zodat het geheel nooit volledig kan roesten.

Wat we binnen zoal vinden? Een open eetkamer en woonruimte, een prachtige hoofdslaapkamer, een home cinema en de kinderkamers in de nok van de “toren” in het midden van het huis. Meer zien? Bekijk dan zeker het filmpje over dit unieke huis. Veel plezier!

Corten House from DMOA architecten on Vimeo.

Auteur: PJG
Bron: Archdaily, Designboom, GVA
Foto’s: Luc Roymans

Share.

Comments are closed.