5 geweldige tips voor een verhuis zonder zorgen

Share.

Alles naar een nieuw stekje verhuizen kan stressvol zijn. Gelukkig hoeft dat niet per se zo te zijn. Met deze 5 tips zorgen we ervoor dat jouw verhuisdag er eentje wordt waar alles vlekkeloos verloopt.

1. Huur een verhuisfirma in

Mocht je denken dat je per se geld uitspaart als je de gehele verhuis zelf doet? Dan heb je het mis. Maar in dit artikel gaat het niet over budgetvriendelijke tips. Neen, dit keer willen we ervoor zorgen dat je zonder zorgen begint aan een leven in een nieuwe thuis. Als je het allemaal ook zelf wil doen, dan ben je ook tot vier keer zolang bezig dan wanneer je gebruik maakt van een verhuisfirma. Maar opgelet, er zijn ook spullen die zulke firma’s bewust niet willen verhuizen. Van een antieken dure piano of juwelen houden ze liever de handen thuis.

Hoe je de juiste verhuisfirma kiest en welke vragen je precies moet stellen, lees je hier!

2. Organisatie

Voor je start met inpakken, maak je best een inventaris op van al je spullen. Zo kan je alvast een eerste selectie maken in wat je per se wil verhuizen, wat je eventueel achterlaat of waar je zelfs online nog een centje voor vangt. Een nieuwe woning betekent vaak een nieuwe start, dus extra budget voor nieuw materiaal is welkom. Met diezelfde lijst kan je ook verhuizers aansturen en zal je uiteraard ook kunnen gebruiken tijdens het uitpakken. Zo weet je of alles op de uiteindelijke bestemming is geraakt.

PS: Heb je ook gedacht aan wat je moet doen voor je gaat verhuizen? Deze zaken vergeet je best niet, zodat je tijdens de verhuisdag zelf zorgeloos kan verhuizen.

3. Slim inpakken

Het is zeer verleidelijk om alles gewoon in een doos te gooien en hopen dat het heelhuids op de eindbestemming geraakt. En toch kan je iets meer moeite steken in het inpakken van je dozen. Zo is het raadzaam op op elke doos op te schrijven wat er in zit of voor welke kamer ze bestemd is. Zo vermijd je dat keukengerei bij je badhanddoeken en bureauaccesoires terecht komt. Het is daarnaast raadzaam om breekbare spullen met extra veel liefde te behandelen. Onder andere keukenkopjes behoren tot de zaken die het snelst stuk gaan tijdens een verhuis.

Een gids voor slim gevulde verhuisdozen vind je hier!

4. Hou handige spullen apart

Wanneer je verhuist, is het raadzaam om de spullen die je wil gebruiken tijdens je verhuis niet in de onderste doos van de verhuiswagen te steken. Maak een aparte doos met materiaal dat je nodig hebt op de eerste dag zoals een gereedschapsdoos met nagels, een hamer, een boor, maar ook kuisproducten, toiletpapier en een keukenrol. Deze doos kan je best apart in je wagen laten staan zodat je zeker weet waar het staat. Zet je het mee in de verhuiswagen, dan kan het nog even zoeken zijn waar het precies werd uitgeladen.

5. Een plannetje

Iedereen heeft wel een plan in gedachten met zijn of haar nieuwe woning, maar waarom teken je dat voor jezelf niet uit? Door jezelf met je nieuwe woning meteen vertrouwd maken, zorg je ervoor dat je gemakkelijker weet welke kamer je eerst wil uitpakken, of hoe je de verhuiswagen wenst te stapelen. Als je weet dat alles door je nieuwe woonkamer komt, is het alvast een goed idee om je grote zetel als laatste uit te laden. Is de slaapkamer het verst van de deur? Dan kan dat grote bed er als eerste uit. En zo verhuis je planmatig tot enkel de kapstok aan de voordeur overblijft!

Klaar om te verhuizen? Neem nog even deze checklist bij de hand!

Vermijd ook de meest voorkomende foutjes tijdens een verhuis!
Ken jij nog tips? Laat ze achter in de reacties!

Bron en foto: Trulia

Share.