De goedkoopste Vlaamse gemeentes om te huren

Share.

Steeds vaker gaan we op zoek naar de goedkoopste plekken om te wonen. Maar waar in Vlaanderen is dat nu precies? Omdat we toch weleens benieuwd zijn waar je nu het goedkoopst huurt, gingen we op zoek naar de Vlaamse gemeentes waar je maandelijks het minste huur neertelt!

Voor ons onderzoek onderzochten we de gemiddelde huurprijs van huizen of appartementen die op Zimmo hebben gestaan in de periode tussen 1 januari 2018 en 1 oktober 2019. Hierbij werd ook rekening gehouden met het aantal panden die online stonden en werden alle deelgemeenten meegerekend.

Top 5

1. De Panne

Aftrappen doen we in de allergoedkoopste gemeente van Vlaanderen, De Panne. In de West-Vlaamse stad, grenzend aan Frankrijk tel je voor een gemiddelde huurwoning ‘amper’ 512 euro neer! Helaas staat er op dit moment niets rond die prijsklasse te huur aan de kust. De goedkoopste woning in De Panne is dit gezellige stadsappartement met open ruimtes, twee slaapkamers en een aangenaam terras!

2. Wervik

De Panne staat met 512 euro per maand op eenzame hoogte. De nummer twee op de lijst, het West-Vlaamse Wervik, is namelijk 67 euro duurder en klokt af op 579 euro per maand. Daarvoor krijg je dit lichtrijk appartement met een ruim terras en twee slaapkamers.

3. Avelgem

De top drie kleurt helemaal West-Vlaams! De bronzen stek wordt ingenomen door Avelgem, dat mee op het podium staat met een maandelijkse huurprijs van 589 euro. In Avelgem vind je voor dat bedrag een leuke en ruime bel-etage!

Foto: Immo-Deal

4. Mesen

En ook voor nummer 4 trekken we naar de meest westelijke provincie van ons land. In Mesen, gelegen aan de Franse grens, tel je maandelijks 594 euro neer voor een gemiddelde huurwoning. Er is momenteel helaas geen woning beschikbaar voor dat bedrag in Mesen. De goedkoopste woning te huur is deze fraaie gezinswoning voor 630 euro per maand.

5. Menen

De top 5 sluiten we af in -jawel- West-Vlaanderen. Voor 596 euro vind je maandelijks je thuis in Menen. Ter illustratie: voor dat bedrag vind je in de West-Vlaamse stad aan de grens met Frankrijk dit ruime huis met vier slaapkamers!

Je merkt het al. De top 5 is van volledige West-Vlaamse makelij. Ook provinciehoofdstad Brugge valt met een gemiddelde huurprijs van 712 euro nog behoorlijk mee als grootstad. Maar hoe zit het in de andere Vlaamse provincies?

Oost-Vlaanderen

Gaan we iets oostelijker komen we in provinciehoofdstad Gent terecht. In de Arteveldestad betaal je met 888 euro een pak meer dan in Brugge. In Oost-Vlaanderen zwaait Kruibeke met 630 euro de plak. Berlare en Lierde vervolledigen met respectievelijk 636 euro en 654 euro het podium en ten slotte betaal je maandelijks 657 euro in Zottegem. De top 5 wordt vervolledigd door Brakel. Daar tel je per maand 664 euro neer voor een huurwoning.

Antwerpen

Nog een provincie oostelijker liggen de prijzen alweer een pak hoger. Meerhout en Hulshout liggen er met een gemiddelde huurprijs van 639 en 657 euro nog behoorlijk dicht bij de buren van Oost-Vlaanderen. Geel (671,50 euro), Mol (685,50 euro) en Arendonk (704 euro) maken de top 5 compleet. Provinciehoofdstad Antwerpen is dan weer quasi onbetaalbaar. De gemiddelde huurprijs lag er de voorbije twee jaar op 1.209 euro.

Limburg

In Limburg liggen de prijzen dan weer net iets lager ten opzichte van hun westelijke buren. Provinciehoofdstad Hasselt zet met een gemiddelde huurprijs van 721 euro per maand al de toon ten opzichte van de Antwerpen. Nog steeds een behoorlijk bedrag, maar andere gemeentes zoals Voeren (611 euro), Diepenbeek (642,50 euro), As (647,50 euro), Heers (651 euro) en Gingelom (655 euro) redden de Limburgse eer wat betreft maandelijkse huurprijzen.

Vlaams-Brabant

Ten slotte rijden we nog richting Vlaams-Brabant, dat met zijn centrale ligging en nabijheid van Brussel altijd al een beetje duurder is dan de rest. Desalniettemin valt Leuven ten opzichte van de collega provinciehoofdsteden met 755 euro per maand behoorlijk mee. Zoutleeuw is daarnaast met een huurprijs van 673,50 euro een absolute aanrader. De overige vier qua goedkoopste gemeentes in Vlaams-Brabant gaan dan weer naar Geetbets (682 euro), Tienen (695 euro), Liedekerke (704 euro) en Kortenaken (732 euro). Allen toch iets hoger dan in andere provincies.

Share.