Wonen in een spoorhuisje

Share.

Architectenbureau Zecc Architecten heeft, in samenwerking met interieurbureau ZW6, dit spoorhuisje een nieuwe bestemming gegeven! Het resultaat is een unieke woning met een mix tussen oud en nieuw.

Met respect voor en behoud van de historische elementen, werd dit voormalige spoorhuisje uit 1867 getransformeerd en uitgebreid. Zo vormen de oude buitenmuren de binnenmuren van de moderne nieuwbouw. ‘Dit vormt een spannende omkering tussen binnen en buiten’, aldus Jeroen van Zwetselaar, kunstenaar en bezieler van ZW6. ‘In het hele project speelt contrast een belangrijke rol. De zachte en warme sferen van het oude huis ontmoeten de strakke vormen en harde, duurzame materialen die gebruikt worden in het moderne gedeelte.’

Er werd bewust gebruik gemaakt van grote glaspartijen, die toestaan dat er veel natuurlijk licht het huis binnenvalt. Op die manier krijg je een ruimtelijk en lichtig interieur. Dit wordt uiteraard nog versterkt door de witte muren. Het strakke interieur wordt aangevuld met designmeubels én gevonden voorwerpen. Ook in het meubiliair vind je dus ‘contrast’ terug.

Opvallende aanwezige in het spoorhuis is de witte, strakke watervaltrap. Deze verbindt de verschillende verdiepingen en mondt in de keuken uit tot een L-vormig eiland. De keuken wordt dan weer verbonden met de eetkamer via het oude raam.

Auteur: HS – update: MV
Foto’s: Inga Powilleit en Henny Van Belkom

 

Share.