Jouw elektrische boiler verbruikt veel energie? Investeer en bespaar met een warmtepompboiler…

Share.

De meeste mensen zien een elektrische boiler nog steeds als de ideale verwarmingsmethode. Onterecht, want een warmtepompboiler is het perfecte alternatief. Is je oude boiler kapot? Investeer dan in deze hernieuwbare oplossing. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Als je oude boiler al een tijdje meegaat, vervang je hem best preventief. Wil je graag een energiezuinig alternatief? Dan is een warmtepompboiler de perfecte kandidaat. Hij haalt zijn energie uit de omgevings- of buitenlucht: hij zuigt de warme lucht aan en warmt daarmee je sanitair water op. De koude lucht stoot hij nadien gewoon terug uit. Bij de aankoop betaal je misschien iets meer dan voor een traditionele boiler, maar je portemonnee zal je achteraf wél dankbaar zijn.

Goed voor je portemonnee…

Een warmtepompboiler is een zeer interessante investering. Hij heeft niet alleen een hoger rendement, maar hij verbruikt ook veel minder dan een elektrische boiler. Daardoor verdien je je nieuwe exemplaar al op drie jaar tijd terug. Dat is dus een mooie besparing op je energiefactuur.

© Remeha

…en voor het milieu

Kies je voor een warmtepompboiler? Dat is niet alleen goed voor je energiefactuur, maar ook voor het milieu. Een warmtepompboiler is tot 70% energiezuiniger dan een traditionele boiler. Daardoor beperk je de CO2-uitstoot, en is je ecologische voetafdruk weer een maatje kleiner. Investeren in deze hernieuwbare oplossing loont de moeite.

Azorra © Remeha

Ontdek de Remeha Azorra

Remeha heeft drie verschillende warmtepompboilers in haar Azorra-gamma. De Azorra 200E heeft een boiler met een volume van 200 liter. Die kan water opwarmen tot 65°C. Daarnaast bevat hij ook een elektrische ondersteuning tot 2400 watt. Die gebruikt de boiler wanneer de boost-functie wordt ingeschakeld of wanneer de luchttemperatuur lager is dan 5 °C. De Azorra 300E heeft net dezelfde kwaliteiten als de Azorra 200E. Het enige verschil is het volume van de boilers: 200 of 300 liter.

Azorra 200E © Remeha

De Azorra 300EH heeft naast de elektrische ondersteuning ook nog een hydraulische hulpverwarming. Met een spiraaltje sluit je deze boiler aan op een bestaande verwarmingsketel of op zonnecollectoren. De Azorra 300EH maakt gebruik van een extra energiebron, waardoor je warm water voorverwarmd is. Nog meer comfort dus!

Wil je ook investeren in een warmtepompboiler van Remeha? Zoek een installateur bij jou in de buurt of surf naar www.remeha.be.

Share.

Comments are closed.