Een appartement van amper 24 m² groot

Share.

Bang van trappen? Wij alvast niet echt, maar deze trap in een minuscuul appartementje in Madrid doet ons hart toch een paar slagen sneller slaan. Ze heeft echter haar nut: de trap is fantastisch ontworpen, en zorgt ervoor dat dit appartementje een van de meest inspirerende kleine leefruimtes is die we ooit hebben gezien.

Het appartement van amper 24 m2 heeft een paar troeven die veel grotere ruimtes niet hebben: glazen deuren waardoor bakken natuurlijk licht kan binnenvallen om de ruimte het hele jaar door helder te maken, en toegang tot een heerlijk balkon badend in de zon. Op zonnige dagen, en zo zijn er wel wat in het centrum van Spanje, kunnen de deuren naar het balkon wagenwijd opengezet worden zodat het appartement transformeert naar een multifunctionele leefruimte binnen en buiten.

Het interieur is opvallend wit: witte houten vloeren, witte muren. Perfect om het natuurlijk licht nog te versterken en de ruimte extra helder en ruim te doen lijken. De woonkamer is bovendien gezegend met hoge plafonds. Ontdek zeker de boomstructuur tegen de muur, een kunstige nuance die optimaal gebruik maakt van deze hoogte.

Achter de woonkamer bevinden zich de keuken en de verrassend ruime badkamer, vlakbij de voordeur van het appartement. Het meubilair is bovendien modulair: het tafeltje naast de zetel kan worden uitgeklapt tot een eettafel, zo kan er à la minute een eethoek worden gecreëerd. De rode klapstoelen kunnen worden opgevouwd zodat ze bijna geen plaats innemen.

De hachelijke maar prachtige trap leidt naar een gezellig klein zoldertje waar het bed werd in geplaatst, met net voldoende ruimte om rechtop te zitten. Maar eerst die trap overwinnen, natuurlijk. Dit lijkt ons geen appartement voor mensen op leeftijd, maar zo was het ook nooit bedoeld: als starterswoning in een hippe stad als Madrid werd de beperkte ruimte op een zeer knappe, elegante manier aangepakt. Al zouden we misschien toch een trapleuning aanraden voor die avondjes waarop er net iets te veel sangria werd gedronken.

Auteur: PJG

Bron: Apartment Therapy

Share.

Comments are closed.