Dé droomwoning voor elke LEGO lover!

Share.

Op het eerste zicht lijkt het gewoon een hedendaags familie appartement. Strakke materialen en vormen, grote open ruimten, en een hip kleurenpallet. Maar kijk je wat meer naar de details, dan merk je al gauw dat dit niet zomaar een modern appartement is. Wie hier binnenstapt, zal zich al snel terug als een kind voelen…

… want wie heeft er vroeger niet met LEGO gespeeld? En dat is precies de rode draad in deze woning! Het idee komt van HAO Design Studio. Je kan verwijzingen naar het beroemde speelgoed terugvinden op de meest verrassende plaatsen. In de leefruimte staat zonder twijfel de verzonken zithoek centraal in de gekende, oorspronkelijke blauwe kleur van de blokjes. Waar in de meeste huizen de televisie bij veel kinderen voor ontspanning en vermaak zorgt, is het hier eerder het ballenbad. En de ‘grote kinderen’ zullen ongetwijfeld stiekem ook nog plezier beleven in dit bad, terwijl ze terugdenken aan hun kindertijd.

Verzonken kuilen in de verhoogde vloer van de leefruimte maken het nog leuker voor de kinderen om te spelen. Niet alleen om te spelen; ze kunnen daarnaast ook dienst doen als opbergruimte. Praktisch én leuk tegelijk.

Leuningen geïnspireerd op die van een zwembadtrap, zorgen ervoor dat de kleinste bewoners overal veilig op kunnen klauteren. Of bijvoorbeeld iets op het ‘prikbord’ kunnen bevestigen. Geen klassiek prikbord natuurlijk, maar eentje gemaakt met LEGO onderdelen.

Ook bij het meubilair is er in veel gevallen een verwijzing naar LEGO. Kijk maar eens naar die marmeren keukentafel die langs één kant ondersteunt is door LEGO blokken. Die blokken doen ook dienst als ladenkasten. Ook schilderijen zijn gemaakt met LEGO. Let op dat beroemde zelfportret van Vincent Van Gogh dat aan de muur hangt. Origineel en grappig!

De basiskleur van het interieur is vrij neutraal, maar de vrolijke kleuren van het meubilair zorgen ervoor dat alles toch heel levendig overkomt zonder echt druk te zijn. Werkelijk in elke kamer is een verwijzing terug te vinden naar LEGO. De slaapkamer inbegrepen. Dat kan gaan van de wereldberoemde figuurtjes tot de aankleding van de muren en de plantenbakken.

Niet iedereen zal zijn of haar woning misschien zo willen onderdompelen in een specifiek thema, zoals dat hier met LEGO als thema het geval is. Kinderen zullen het zonder twijfel bijzonder leuk vinden wanneer ze klein zijn, maar ze groeien tenslotte ook en dan veranderen eveneens de interesses. Maar je kan zeker inspiratie opdoen om hier en daar iets speels te doen in je interieur zonder dat het daarom al te drastisch moet worden.

Auteur: HS – Bron & foto’s: Home Designing

Share.

Leave A Reply