Slank is beautiful

Share.

Met een minder brede gevelsteen zoals Eco-brick win je vier keer: je kan dikker isoleren, je energiefactuur verlaagt, je hebt meer woonruimte en je huis krijgt meer uitstraling. En dan zwijgen we nog over de positieve impact op het milieu.

Bouwgrond wordt duurder, stedenbouwkundige regels zorgen ervoor dat je strikt binnen de  rooilijn moet bouwen en renoveren. Tegelijk willen we steeds dikker isoleren om maximaal energie te besparen en wensen we daarvoor niet in te boeten op binnenruimte. Het zijn wensen die in tegenspraak lijken met elkaar, maar met een out-of-the-box-oplossing kan het wél. Dat is de gedachte achter Eco-brick, een gevelsteen die tot 3,5 cm minder breed is dan het traditionele formaat. Toch behoudt de Eco-brick alle voordelen en eigenschappen van een traditionele keramische gevelsteen: hij is even duurzaam, sterk en stabiel als zijn minder slanke broertjes.

Meer isolatie

Een typische buitenmuur is 36 cm dik. In een doorsnede van binnen naar buiten treffen we achtereenvolgens een laag pleister aan, snelbouwstenen, isolatie en tenslotte de buitenschil. Wanneer die laatste bestaat uit slankere gevelstenen dan gebruikelijk en in het geval van Eco-brick tot 3,5 cm slanker, kan je die integraal gebruiken voor dikkere isolatie. Zo kan je een isolatielaag van 12,5 cm gebruiken in plaats van een van 9 cm. Dat is een wereld van verschil wat betreft comfort en energiebesparing, en dat zonder een millimeter binnen- of buitenruimte op te offeren. En wanneer de ruimte er wel is, kan er uiteraard nog dikker geïsoleerd worden. Eco-brick is door zijn slanke vormgeving niet alleen populair bij renovatie, maar ook bij nieuwbouw. Ook daar telt elke centimeter. Dank zij Eco-brick blijf je makkelijker binnen de rooilijn en maximaliseer je zowel isolatie als binnenruimte.

Minder gewicht

Omdat Eco-brick slanker is vormgegeven, is de baksteen ook lichter dan traditionele gevelsteen. En dat biedt tal van voordelen. Om te beginnen voor de metser, die kan werken met een minder zware en dus meer ergonomische steen. Uiteraard kan Eco-brick helemaal volgens de vertrouwde metsel- en lijmtechnieken worden verwerkt, binnen de comfortzone van de metser. Een lichtere steen is ook in verschillende opzichten goed voor het milieu. Er moet minder klei in de stenen verwerkt worden. Ook in het transport per vrachtwagen of binnenschip maken lichtere stenen het verschil. Per transport kunnen meer stenen vervoerd worden. Minder transport betekent een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot. Eco-brick heeft zijn naam dus niet gestolen, en draagt actief bij tot de vergroening van het transport.

Ruime keuze

Bovenop al die praktische en ecologische voordelen moet een gevelsteen vooral mooi zijn en de hoogstpersoonlijke expressie vormen van de smaak van de bouwheer. Dankzij het gevarieerde kleurenpalet van stijlvolle tinten kan je met het uiterst personaliseerbare assortiment van Eco-brick qua stijl en architectuur alle kanten op. De slanke stenen zijn verkrijgbaar in tijdloze kleuren, aangevuld met een groot gamma actuele kleuren.

Meer info? Vraag hier uw brochure aan

Share.