Obama’s tellen 11 miljoen neer voor deze prachtige villa

Share.

Of er leven is na het presidentschap in de Verenigde Staten? Barack en Michelle Obama bewijzen alvast van wel, door een fantastisch landgoed aan te kopen op het exclusieve eiland Martha’s Vineyard aan de kust van Massachusetts, in het noordoosten van de Verenigde Staten.

Kostplaatje? Naar verluidt maar liefst 11 miljoen euro. Daarvoor krijgen ze wel een landgoed van maar liefst 29 hectare en een villa van 620 m2, met zeven slaapkamers en negen badkamers van Wyc Grousbeck, de eigenaar van het iconische basketbalteam Boston Celtics. Ondanks de 11 miljoen euro schijnt de aankoop een koopje te zijn: de oorspronkelijke vraagprijs lag drie miljoen euro hoger.

Niet dat Grousbeck er geen winst op maakte. In 1998 betaalde hij er zelf “amper” 3 miljoen euro voor. Maar daar zullen de Obamas niet wakker van liggen: ze zijn zelf al jaren fan van Martha’s Vineyard en brachten er net zoals vele andere politici al vele zomers door. Ook de Clintons en John Kerry hebben er een stekje.

De U-vormige presidentiële villa werd ontworpen door Brandenburger Taylor Lombardo Architects uit San Francisco, en omvat meerdere ontspanningsruimtes binnen en buiten. De woonkamer heeft hoge gewelfde plafonds, zichtbare stalen balken en een stenen open haard. Het interieur is verrassend eenvoudig: neutrale tinten met natuurlijke houtaccenten geven de toon aan. Deze trend vinden we eveneens terug in de minimalistische badkamers met glanzende witte metrotegels.

In de master suite is er een hoog plafond en een open haard, naast een eigen zonneterras en adembenemend uitzicht op het water. Een van de andere slaapkamers is ingericht met stapelbedden voor kinderen of volwassen gasten die graag het kind in hen nog eens naar boven laten komen.

De Obama’s hebben immers duidelijk niet de intentie hier altijd alleen met hun tweetjes te zitten. Volk over de vloer krijgen is geen probleem: er zijn maar liefst twee gastvleugels, een grote restaurantkeuken en een formele ronde eetkamer die uitkijkt uit over het terrein en de “Edgartown Great Pond”, een groot meer vlakbij de oceaan met een mix van zoet en zout water.

Ook buiten vinden we weer twee open haarden terug: eentje in de tuin, eentje in een afgeschermde veranda. Buiten eten is een plezier, dankzij een unieke eetkamer in de buitenlucht tussen bomen en groen. Uiteraard is er ook een zwembad en een jacuzzi aanwezig, inclusief wijde uitzichten op het water. Het landgoed biedt een directe toegang tot de Edgartown Great Pond, inclusief boothuis en privéstrand.

Veel kijkplezier!

Auteur: PJG

Bron: Mansion Global, Business Insider, Forbes

Share.

Leave A Reply