13 huizen die niet uit bakstenen gemaakt zijn

Share.

Weet je niet met welk materiaal je je huis wil bouwen? Of twijfel je over de keuze van baksteen? Besef dat het ook anders kan! Met deze ongebruikelijke materialen…

1. Bierbakken, iemand?

In ons Belgenland moet er toch altijd een link met bier zijn. Zo bouwde een man uit Nijvel een huis bestaande uit 14.000 Carlsberg kratten. De bouw begon in augustus 2007 in een poging om een nieuw wereldrecord neer te zetten.

Als u denkt beter te kunnen, gelieve het dan wel te doen met Belgisch bier. Een beetje chauvinisme mag, toch?

2. LEGO à gogo

LEGO-fan? Dan is dit vast jouw droomhuis. James May, de presentator van Top Gear, heeft samen met duizend vrijwilligers een huis gebouwd dat in zijn geheel bestaat uit legoblokjes. Voor de bouw zijn er 3,3 miljoen blokjes gebruikt! Het huis heeft ook een – bruikbaar – toilet en een douche. Eens bezoeken? Surrey in Groot-Brittannië is de place to be.

 

3. Tok tok tok …

Een Chinese arbeider bouwde dit huis in de vorm van een ei, omdat hij zich geen appartement in Beijing kon veroorloven. Deze hut is gebouwd van bamboestokken, tassen en houtkrullen. Klein detail: Het ei kan zich verplaatsen doordat het wielen heeft en creëert zijn eigen stroom door zonne-energie.

4. Vergeet de glasbol

Kunstenaar Tito Ingeneri uit Argentinië bouwde een huis van meer dan 30.000 flessen. Of hij deze allemaal persoonlijk uitgedronken heeft, is enkel nog de vraag. Dorst … véél dorst, als u het ons vraagt.

   

5. Een zandkasteel?

Dit huis van zandzakken werd gebouwd in het zuiden van Gaza. Lijkt ons erg veilig bij overstromingen.

6. Het gras is altijd groener …

Opgaan in de natuur, heet dat. Dit huis van gras vind je in Hardangervidda, een 8.000 vierkante kilometer groot natuurgebied in Noorwegen, tevens de grootste hoogvlakte van Europa. En dan maar hopen dat de elanden jouw thuis niet zien als een smakelijk stukje om van te grazen …

7. Vliegtuig

Wauw! Wonen in een vliegtuig is op zijn minst indrukwekkend. Gelukkig hebben de bewoners in dit vliegtuig wél genoeg beenruimte.

8. Recyclage ten top

Deze man woont in een villa, volledig gebouwd met bijna uitsluitend vuilnis en dingen die door mensen weggesmeten werden, inclusief gebruikte autobanden. Een knap staaltje van recyclage als u het ons vraagt.

9. Opgepast, breekbaar!

Jawel, u kijkt naar een porseleinen museum in Tanjin, China. Het gebouw is bedekt met miljoenen antieke, porseleinen stukken. De bouw duurde vijf jaar. Best niet breken, denken we dan.

10. IJshotel

U kijkt naar de gang van het eerste ijshotel ooit gebouwd. De temperatuur in dit Zweedse hotel bedraagt een bijna constante -5°C. Warme kleding is aanbevolen.

11. Met zicht op zee?

Laat enkele kunstenaars hun ding doen met een tiental oude zeecontainers en voor je het weet staat er een volledig wooncomplex in Oost-Londen, Groot-Brittannië. Steviger kan bijna niet. Ook bij ons in België werd er zo’n huis gebouwd!

12. PET-huis

In het Argentijnse dorpje El Borbollón heeft Maria Pons ooit een huis gebouwd bestaande uit plastic flessen. Kijk eens hoe fier ze er op is.

13. Da’s balen …

Qua isolatie lijkt ons dit flink snor te zitten. Deze huizen bestaan immers uit strobalen en hout. Je kan best geen dieren in de buurt hebben die van het stro komen eten, gokken we. Anders zou je wel eens een probleem kunnen krijgen …

 

 

Share.