5 redenen waarom je een inloopdouche wil in het nieuwe decennium

Share.

Ahhh, een zalige ochtenddouche. Wie geniet er niet van? Douches komen in allerlei soorten en formaten. Een bad met een douchewand en doucherek, een douchecabine, of… een inloopdouche. Die laatste wint de laatste jaren meer en meer aan populariteit. Tijd dus om hem eens in de spotlight te zetten.

Een inloopdouche is een waterbestendig douchegedeelte, meestal zonder scharnierdeuren, zodat je er eenvoudig kan – je raadt het al – inlopen. Populair zijn de ontwerpen met een volledig betegelde vloer (uiteraard met waterbestendige tegels) en een voorgevormde douchemat onder de tegels.

Ook een zichtbare douchebak kan, maar dan moeten ze wel een zeer lage rand hebben of op een gelijk of dieper niveau dan de vloer worden aangelegd om van een inloopdouche te spreken. Een ander populair ontwerp? Een volledig frameloos geheel met vast glazen scherm, dat de rest van de badkamer beschermt tegen het opspattende water. We zijn zelfs al volledig open inloopdouches tegengekomen, meestal in ruime badkamers met aangepaste armaturen.

Wat zijn nu de voordelen van zo’n inloopdouche? Lees gerust verder, we zetten er vijf op een rijtje:

1. Ze besparen ruimte

Op zoek naar meer ruimte in je badkamer of wil je op zijn minst de illusie van ruimte creëren?  Een inloopdouche kan helpen. Je hoeft immers geen rekening te houden met de ruimte die wordt ingenomen door douchedeuren, een douchebak of een bad. Een inloopdouche met een betegelde vloer geeft daardoor ook meer flexibiliteit in de indeling van je badkamer. Bovendien lijkt de badkamer door een frameloos glazen scherm een stuk groter en helderder, doordat er geen visuele onderbreking optreedt.

2. Ze zijn praktisch

Inderdaad. Een enorm voordeel ten opzichte van een traditionele douchecabine of bad met douche: ze zijn veel gemakkelijker te gebruiken, zeker voor mensen die minder mobiel zijn, zoals jonge kinderen of ouderen. Geen deuren, geen opstapjes of geen bad om in te stappen betekent immers ook geen obstakels meer om een douche te nemen.

Inloopdouches bieden bovendien vaak ook extra ruimte om te douchen. Heb je twee kinderen die ’s ochtends moeilijk uit bed geraken en vroeg naar de crèche of school moeten vertrekken? Zet ze gerust samen onder de douche! Een belangrijke bemerking: zorg er wel voor dat je voor een antislipvloer met een lichte textuur kiest, zoals keramische tegels. Die geven veel meer grip dan een gladde tegelvloer.

3. Het onderhoud is gemakkelijk

Zonder deurknoppen of scharnieren om schoon te maken, heb je meer tijd om te genieten van die verkwikkende douche. Alleen de douchekop en de kranen moet je af en toe eens onder handen nemen. De meeste glaspanelen zijn gemaakt met eenvoudig te reinigen gehard glas. Gewoon even besproeien met water en schoonmaakproduct, schoonvegen met een spons en klaar. De tegelvloer kan gewoon samen met de rest van de tegelvloer worden gedweild.

4. Het ziet er goed uit

De strakke lijnen en minimale styling van inloopdouches geven ze een hoogwaardige, luxueuze uitstraling die elke badkamer meer trendy maakt. De keuken en de badkamer zijn vaak doorslaggevende factoren wanneer mensen een huis kopen, dus een inloopdouche kan een zeer goede indruk (en misschien dus een hogere vraagprijs) nalaten bij potentiële kopers.

Schrik dat de inloopdouche wat koud aanvoelt omdat ze zo open is? Probeer dan een warmtelamp in het plafond te monteren, of overweeg zelfs vloerverwarming. Nog een extra vleugje luxe bij een eventuele verkoop gegarandeerd!

De kostprijs van een inloopdouche valt mee. Er zijn immers niet zo veel armaturen en fittingen nodig als bij een bad of traditionele douche.  Kies je toch voor een douchebak in je inloopdouche? Dan liggen de kosten nog lager, aangezien je hierdoor bespaart op betegeling.

Om dezelfde redenen zijn inloopdouches bovendien ook robuust en duurzaam, en kunnen ze tegen jarenlang gebruik. Hoe kunnen scharnieren en deuren verslijten, als er geen scharnieren of deuren zijn?

Heb jij thuis al een inloopdouche of overweeg je er eentje? Laat het ons gerust weten!

Auteur: PJG

Bron: Houzz

Share.

Leave A Reply