10 huizen uit films en series die echt bestaan

Share.

Doorgaans zijn ze niet meer dan een groot decor, maar deze huizen uit bekende films en series bestaan echt. Sommige spreken zelfs zo tot de verbeelding dat architecten de uitdaging aangingen om ze na te bouwen!

1. The Notebook

Nee, Ryan Gosling heeft dit huis niet écht gerenoveerd in de film. De filmmakers vertrokken van deze prachtige villa en lieten het pand er vervallen uitzien. Heb je interesse om hier eens te wonen? Dan betaal je maar liefst $12.000 per maand! Dat is iets minder romantisch…

2. Haunted Mansion uit Disneyland

Al eens in Disneyland geweest? Dan ken je misschien de Phantom Manor, een griezelhuis waar het flink kan spoken. Mark Hurt was zo’n fan van de attractie dat hij besloot om het huis helemaal na te bouwen in Duluth, Georgia. Zou jij er een nacht durven doorbrengen?

3. Breaking Bad

Afkickverschijnselen van de serie Breaking Bad? Reis dan af naar New Mexico en bezoek het huis van de White-familie. Je zal het huis wel van op een afstand moeten bewonderen, want de huidige bewoner heeft een bijna 2 meter hoge, smeedijzeren hek rond haar tuin heeft aangelegd om fans weg te houden.

4. Fresh Prince of Bel-Air

Het huis dat werd gebruikt voor de buitenopnamen van het huis van de Banks, werd ongeveer 70 jaar geleden gebouwd en bevindt zich eigenlijk in het nabijgelegen Brentwood, niet in Bel-Air. Met 5 slaapkamers, 4 badkamers, 3.898 vierkante meter aan leefruimte, een master suite met een massale inloopkast, meerdere open haarden, een zwembad en een spa, heeft deze villa alles wat je maar kan wensen. Maar helaas is Will Smith niet meer aanwezig.

5. Huis uit “Up”

Het knusse huis van de familie Frederiksen uit de film Up werd nagebouwd in Utah. Wat het nog specialer maakt is dat één van de kamers is gebaseerd op Andy’s kamer uit Toy Story. Zalig, toch?

6. Home alone

De feestdagen zijn net voorbij, maar krijg je toch nog geen genoeg van Home Alone? Goed nieuws! Dankzij een toer kan je het huis van ‘Kevin McAllister’ gaan bezoeken. Jammer genoeg krijg je enkel de buitenkant te zien. Je kan wel proberen binnen te breken maar we weten allemaal hoe slecht dat kan aflopen.

7. Barbie’s Beach House

Wij hebben het over de enige, echte Barbie. De pop waar zoveel meisjes (en misschien ook jongens) mee groot werden heeft een huis gekregen in Malibu. Was jij ook een Barbie fan? Dan moet je dit huis zeker eens bekijken. Lusters gemaakt uit Barbie haar en stoelen met tutu’s, je kan het zo gek niet bedenken.

8. Batcave

Het gaat hier niet om het volledige huis, maar speciaal voor een superfan ontwierp Elite Home Theaters een home cinemazaal volledig in Batmanstijl. Het theater heeft ook een geheime kamer waar de Batmobiel, de Batcomputer en een “vluchttunnel” te vinden zijn. De kostprijs bedraagt maar liefst 2 miljoen dollar, maar dan ben je wel volledig klaar om de misdaad te bestrijden.

9. Scream

Deze prachtige villa waar studenten tijdens een feestje werden opgejaagd door de moordenaar uit Scream, staat te huur op Airbnb. Het valt je misschien niet op tijdens de film, maar het verhaal speelt zich af in een adembenemend mooie omgeving. Voor de liefhebbers van de film hebben we nog een leuk weetje: je kunt trouwen in dit huis! 

10. Het huis van The Simpsons

De stad Springfield mag dan ook in het echt bestaan. Het (nagemaakte) huis van The Simpsons staat wel degelijk elders. Het huis staat in Henderson, Nevada en werd ontworpen voor een wedstrijd waarbij mensen een volledig Simpsons-huis konden winnen. Zou jij hier willen wonen?

 

(JL & SC) – Bron: Mentalfloss.com

Share.

Leave A Reply