Eerste hulp bij keuzestress

Share.

Bij bouwen en verbouwen komt heel wat keuzestress kijken. Wist je dat je alle ruwbouwmaterialen onder één dak kunt vinden in de showrooms van Wienerberger?

Bouwen en verbouwen betekent kiezen uit een enorm groot aanbod aan dakpannen, gevelstenen, raamprofielen en isolatietechnieken. En dan zwijgen we nog over vloeren, kranen, badkamers en deurknoppen. Voor wat betreft de ruwbouwfase hebben we goed nieuws. Gevelstenen, kleiklinkers, dakpannen, voegmortel, isolatiematerialen en raam-en deurprofielen van verschillende bouwproducenten vind je allemaal in de showrooms van Wienerberger. Een bezoek aan de showroom in Kortrijk of Londerzeel bespaart je niet alleen heel wat kilometers om je verschillende ruwbouwmaterialen te kiezen. Je kan ook meteen de kleur en de vorm van je gevelsteen perfect afstemmen op die van je voegmortel, je dakpannen en je raamprofielen.

KEUZE GENOEG

Met meer dan 600 gevelstenen, dakpannen en klinkers bieden de Wienerberger merken genoeg keuze om iedereen zijn gading te laten vinden. Hou je van een authentieke, tijdloze gevel, dan zijn handvormstenen een optie. Elke steen is een beetje anders omdat ze tijdens het productieproces ongelijkmatig met zand worden bestrooid. Hou je van een strakke, moderne look, dan kies je best voor strengpersstenen. Verkies je een gevelsteen met een gladde, geschaafde en onbezande oppervlaktestructuur, dan zullen Wasserstrichstenen meer jouw ding zijn. Duizelt het je nu al van de technische termen? Geen nood. In de showrooms kan je al deze materialen zien en aanraken. En je kunt er ook deskundige uitleg bij krijgen.

Wanneer je voor de eerste keer een huis bouwt of verbouwt, ben je meestal allesbehalve een expert. Er komen een hoop nieuwe termen op je af en je zit algauw met heel wat vragen. Om bouwen en verbouwen makkelijker en aanschouwelijker te maken, rustte Wienerberger zijn beide showrooms uit met opengewerkte ruwbouwdelen waarin je alle verschillende ruwbouwmaterialen in geplaatste toestand ziet: binnenmuur, spouwmuur, gevelsteen, dakgoot, onderdak, panlatten en dakpannen. Dat helpt je om te kiezen tussen de verschillende metseltechnieken, dakconstructies en isolatieoplossingen. Verbouwers kunnen zich laten inspireren door de maquettes in de renovatiecorner.

MIXEN EN MATCHEN

Welke baksteen past het best bij jouw smaak en welke dakpan sluit er het best bij aan? Of ben je op zoek naar gedurfde kleurcontrasten? In de ‘combinators’ kan je naar hartenlust mixen en matchen. Het zijn speciale displays waarin je de ruwbouwelementen kunt plaatsen: gevelstenen, kleidakpannen, raamprofielen en voegmortel. Wienerberger zorgt voor de dakpannen en gevelstenen en werkt samen met andere bouwproducenten voor voegmortel (Seifert), raamprofielen (Reynaers Aluminium en Deceuninck), dakramen (Velux) en isolatiematerialen (Isover, Rockwool en Recticel).

Nog niet helemaal overtuigd? Neem gerust een staal van je favoriete gevelstenen, dakpannen of kleiklinkers mee naar huis. Of ga huizen kijken waarin je voorkeursmaterialen zijn verwerkt.

Bron:  Wienerberger

Share.

Leave A Reply