Natuurlijke overgang tussen binnen en buiten

Share.

Voor hun nieuwe huis gingen Pierre en zijn echtgenote naar de essentie: een strak wit volume met grijze aluminium ramen op een sokkel van natuursteen.

Wanneer hun kinderen later het ouderlijk huis zullen verlaten, zal het huis van Pierre Tosquin en zijn echtgenote te groot zijn. Daarom lieten ze alvast een strakke nieuwbouw optrekken die momenteel wordt bewoond door de ouders van Pierre.

De hedendaagse villa is aan een straat met nogal wat passage gelegen, dus akoestische isolatie van de ramen was een aandachtspunt, zegt Pierre Tosquin. “We kozen voor grote ramen rondom en dus waren ook zonnewering en inbraakveiligheid belangrijk. Daarom kozen we voor een voordeur van een hoge veiligheidsklasse, met vierpuntssluiting.”

SCHUIFRAMEN IN DE HOOFDROL

Hun aannemer, Olivier Louis van Naturehome, raadde het koppel aan om te kiezen voor buitenschrijnwerk van Profel. De ramen spelen een hoofdrol in deze vrijstaande villa. Op de eerste verdieping is de leefruimte voor de helft met plafondhoge vensters omringd, voor een ongehinderd zicht op de tuin. De bouwheer koos voor grijs gepoederlakt aluminium in de strakke Fino-afwerking. “Aluminium is de beste keuze voor dergelijke grote raampartijen

omdat het sterk en licht is”, zegt Olivier Louis. De bouwheer wijst op het grijze raambeslag en de weggewerkte scharnieren die zorgen voor een sobere, strakke afwerking.

Bij zulke grote raampartijen bestaat er een risico op oververhitting als de zon er in de zomerperiode ongehinderd op kan schijnen. Maar dat heeft bureau Open Architectes

vakkundig vermeden door gebruik te maken van een grote terrasluifel en automatisch functionerende lamellen aangestuurd door een domoticasysteem. De ramen zijn, net als de rest van de woning ook van een hoog isolatieniveau en zorgen ervoor dat er ook in de winter weinig energie wordt verbruikt.

BINNEN WORDT BUITEN

De grote raampartij oogt bijzonder elegant. “Het profiel van de grote aluminium schuiframen is volledig in de vloer verzonken”, zegt Pierre Tosquin. “Zo loop je vlot van het terras naar binnen en ontstaat er een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten.”

De bouwheer is tevreden over zijn ramen: “Alles laat zich vlot bedienen en makkelijk onderhouden. Mijn ouders vinden ook dat de schuiframen heel vlot openschuiven.

Wat betreft het materiaal, de installatie en de afwerking geef ik Profel een 9/10. Omdat ze heel goed zijn en omdat het altijd nog beter kan.”

 

PROFEL EXPERT WOODTECPRO

Woodtecpro werd in 2013 opgericht. Het is een verdeler van bouwmaterialen en een van de dochterondernemingen van de Naturhome Group. Olivier Louis: “De keuze voor Profel was voor ons evident: het is een goed en betrouwbaar merk dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding garandeert. Ze bieden een grote keuze aan materialen, profielen en kleuren zodat dit buitenschrijnwerk bij verschillende soorten architectuur past. Het gamma wordt voortdurend verbeterd en uitgebreid. Ook de dienst na verkoop is prima. Niet dat we er vaak een beroep op moeten doen, maar als er toch een probleem is, wordt alles snel en correct opgevolgd.” Woodtecpro is Profel Expert sinds 2015. Het bedrijf bouwt voort op de uitgebreide expertise van Naturhome, dat sinds 1969 bestaat en meer dan 50 jaar ervaring heeft in de constructie van houtskeletbouw. Het bedrijf stelt 52 mensen te werk.

Meer weten over de alu, pvc en houten ramen en deuren van Profel? Klik hier

Bron: Profel

Share.

Leave A Reply