8 technologische snufjes die iedereen nodig heeft

Share.

De grootste technologieshow ter wereld? Die vond twee weken geleden plaats in Las Vegas. Op de Consumer Electronics Show (afgekort CES) konden rond de 200.000 mensen zich de ogen uitstaren op de nieuwste technologische snufjes. Dat daar ook heel wat snufjes tussen zaten om het leven in huis of appartement gemakkelijker te maken, spreekt voor zich. In dit artikel zetten we de 8 meest interessante alvast op een rijtje.

Zelfs vuilbakken innoveren

Het vuilnis buitenzetten een hele klus? Niet meer met de TowNew. Uiteraard zit er een bewegingssensor in zodat hij meteen opengaat als je met je aardappelschillen aankomt, maar hij doet ook zoveel meer. Zoals de vuilzak automatisch sluiten, uit de vuilbak laten vallen en opnieuw vullen met een nieuwe vuilzak wanneer je op een knop duwt. Of de vuilzak omhoog laten komen wanneer de bak stilaan overloopt (we hebben het allemaal al meegemaakt).

Een slimme toiletbril

Nieuw toilet nodig? Deze Bio-Bidet is wat je zoekt. Hij komt boordevol interessante functies: een verstelbare verwarmde bril, een nachtlampje voor die nachtelijke plasbeurten, verschillende reinigingsmodi en zelfs een afstandsbediening om hem onder andere al voor te bereiden op je bezoek.

Draai de kraan open met je stem

Want waarom zou je je handen nog gebruiken? Deze U by Moen-kraan bestuur je op drie mogelijke manieren: met je stem, dus (via Amazon Alexa of Google Assistant), met een bewegingssensor (denk aan de kraan van het toilet in uw favoriete, iets wat sjiekere restaurant) of via een app. Deze kraan weet trouwens dat de details belangrijk zijn. Hij verstaat het wanneer je vraagt om warm of koud water, maar je kan hem zelfs de exacte temperatuur en hoeveelheid water vragen. Met de app sla je bovendien aangepaste instellingen op. Babyflesje maken, Brita of de drinkbak van je hond vullen? Wordt allemaal een koud kunstje.

En word ook wakker met je stem

Van de keuken naar de badkamer. Het bekende armatuurmerk Kohler stelde Verdera voor, een slimme spiegel met stembesturing en Amazon Alexa-integratie. Hij speelt muziek af (gedaan met de bluetoothluidspreker onder de douche), doet de lichten overal in huis aan en kan met een simpel spraakcommando de vleugels van de spiegels naar binnen laten kantelen om je make-up perfect aan te brengen.

Steeds in de juiste temperatuur slapen

Traagschuim, boxspring, elektrisch herstelbaar… Bedden en matrassen zijn de afgelopen decennia al wel wat geëvolueerd, maar de Sleep Number 360 gaat nog een klein stapje verder. Naar analogie met het tracken van je slaap door een smartwatch (slaapt er trouwens iemand echt met een smartwatch aan?), zitten in deze matras sensoren die je slaapcyclus continu volgen en de matras opwarmen of afkoelen om je lichaam op de ideale temperatuur te houden. Zo verwarmt hij bijvoorbeeld je voeten wanneer je in bed stapt om sneller in slaap te kunnen vallen, daarna helpt hij je te blijven slapen door je lichaam zachtjes af te koelen. En uiteraard analyseert hij je slaap, zodat je via een app op de hoogte kunt blijven van je slaapstatistieken. Wie heeft er nog een ‘normaal’ elektrische deken nodig?

Aangenaam de was doen…

Kan dat wel? Met deze nieuwste innovatie van Whirlpool komt het toch in de buurt. Een touchscreen is een evidentie, hij komt zelfs met vlekkengids, maar ook met een reservoir dat maar liefst 40 ladingen wasproduct bevat én automatisch een nieuwe lading wasproduct bestelt bij Amazon wanneer hij leeg dreigt te geraken. Perfect voor de ietswat luiere mensen onder ons (er zit uiteraard ook spraakbesturing bij), maar ook ideaal wanneer je net zoals ons een hekel hebt aan het verspillen van te veel wasproduct. Het toestel meet immers perfect voor elke wasbeurt af hoeveel wasproduct er moet gebruikt worden.

… en hem laten opplooien

Deze Laundroid kleerkast ziet eruit als een Ikeakast, maar heeft een zeer ingenieus systeem aan boord.  Je gooit de propere was in een diepe lade, en een mechanische arm in de achterkant van de kast sorteert, vouwt en stapelt je kleding op de juiste plank. Hoe hij weet wat de juiste plank is? Omdat je je voorkeuren voor sorteren en ordenen hebt ingesteld in de app, natuurlijk. De Laundroid gebruikt beeldanalyse om je kleding te identificeren, vouwen en op de juiste manier te sorteren. Kostenplaatje? Een slordige 16.000 euro. Heb jij het ervoor over?

Last but not least: robots, uiteraard

De huishoudrobots zijn al enkele jaren niet weg te denken op de CES, maar de CLOi (spreek uit: Chloë) van LG verdient toch een kleine vermelding. Deze stemgestuurde robot helpt je origineel met tal van taken in het huishouden: ze stelt slim recepten voor op basis van wat je in de koelkast hebt liggen, verwarmt alvast de oven voor en stelt je vaatwasser al in op een zwaar programma om de keramische ovenschotel af te wassen. Je kunt haar bovendien ook integreren in je agenda. Voetbaltraining gepland? CLOi zet alvast de speciale cyclus in je wasmachine klaar. Komt de familie over de vloer? CLOi plant alvast een stevige stofzuigbeurt in. En het beste van alles? CLOi ziet er ook gewoon buitengewoon schattig uit, alsof ze net is weggelopen uit de animatiefilm Wall-E.

Auteur: PJG

Bron: Apartment Therapy en Good Housekeeping

Share.