Een rondleiding door Dr. Phils horrorhuis in Beverly Hills: durf jij het aan?

Share.

Zimmo is gefascineerd door de huizen (of beter: paleizen) waarin Hollywoodsterren hun dagen slijten. Want wie droomt er niet van om aan het zwembad te liggen van zo’n luxueuze villa? Maar niet élke celebrity-woning tovert een glimlach op ons gezicht. Integendeel: toen we deze horrorvilla van tv-psycholoog Dr. Phil onlangs op de huizenmarkt zagen verschijnen, gingen onze haren overeind staan.

Aan de buitenkant ziet de woning eruit als een typische villa in Beverly Hills. Palmbomen, een beige gevel met Toscaanse allures en een schitterend zwembad. Daar willen wij wel voor tekenen! Tot je je eerste stap binnenzet.

Het begint in de inkomhal, waar kronkelende slangen over de trapleuning gedrapeerd zijn. De paarse bar en de kroonkandelaar zijn afgewerkt met (hopelijk valse) knekels. Vanuit de inkom wandel je meteen de eetkamer binnen, die gedecoreerd is met een muur vol automatische wapens en bevreemdende LEGO-beren. Die beren lijken een thema te zijn: ze komen doorheen het hele huis terug.

Wat bezielde de zelfhulpgoeroe om een prachtige woning zo in te richten? Het hele internet leek zich die vraag te stellen. Toen kwam aan het licht dat niet Phil zelf, maar zijn zoon Jordan McGraw – die zanger en muzikant is – de laatste jaren de villa bewoonde. Hij liet zich voor de bizarre inrichting inspireren op de films van Tim Burton. En voor de lol gooide hij er nog wat eclectische kunst en biljarttafels met leeuwenpoten bij.

McGraw houdt er, zacht gezegd, een aparte smaak op na. De creepy elementen en kakofonie van kleuren en stijlen doen de villa weinig eer aan.

Maar eerlijk is eerlijk: er zijn ook positieve kanten aan de woning. De villa werd gebouwd in 1960 en staat op een mooi stuk grond van 2000 m². Het zwembad, de sauna, de eethoek in de pergola en de buitenhaard doen je de griezelige inrichting bijna vergeten. Al bij al lijkt het landhuis ons – na een grondige make-over – een aangename plek om te vertoeven. Dus een oproep aan alle mensen met een goed gespekte bankrekening en een excentrieke smaak: voor een schamele 5,75 miljoen dollar tik je deze uitzonderlijke villa op de kop.

Wat vind jij van de inrichting? Zou je in deze villa willen wonen?

Auteur: BEC

Bronnen: boredpanda, la.curbed

Share.

Leave A Reply