5x stijlvolle glazen deuren die je omverblazen

Share.

Een modern, hedendaags interieur met een heerlijk ruimtegevoel? Overweeg dan eens glazen deuren! Een deur met glas geeft niet alleen meer licht en een ruimtelijk gevoel, het wordt ongetwijfeld ook dé eyecatcher van je woning. Benieuwd hoe het voor jou een meerwaarde kan zijn? Laat je inspireren door deze vijf prachtige exemplaren.

Glazen binnendeuren: meer voordelen dan je zou denken

Een binnendeur met glas biedt je heel wat voordelen. Uiteraard een van de belangrijkste redenen om voor zo’n deur met glas te kiezen: de moderne, stijlvolle uitstraling. Maar er zijn nog heel wat andere pluspunten:

  • Meer lichtinval. Laat het zonnetje binnen!
  • Groter ruimtegevoel. De kamers lijken in elkaar door te lopen. Bovendien is er geen hoekje waar het licht niet aan kan.
  • Goede isolator. Maak je dus geen zorgen: ook door een glazen deur vinden warmte of geluid geen weg.

Meteen welkom dankzij een glazen voordeur

Ervoor zorgen dat je gasten zich meteen welkom voelen? Dat doe je met een voordeur uit glas. Je kleine inkom lijkt bovendien meteen ook wat groter, waardoor je geen benauwd gevoel hebt wanneer je de woning binnenkomt. Een open houding dus, zowel van jou als van je woning!

Liever wat privacy? Zorg dan voor een mat motiefje.

Binnen en buiten worden één in de veranda

Dat je veranda je al heel wat leuke en gezellige momenten heeft bezorgd, daar gaan we zeker van uit. In de zomer extra van je veranda profiteren, doe je door voor een grote glazen schuifdeur te zorgen. Zo schuif je je raam op warme dagen volledig open, waardoor binnen en buiten haast één worden. En laat dat net een van de nieuwste woontrends zijn.

Dankzij de glazen vouwdeur zit je in de winter ogenschijnlijk buiten, terwijl je in de zomer écht de zachte briesjes voelt. PS: ook tussen bijvoorbeeld de keuken en de woonkamer is een schuifdeur ideaal!

Stalen binnendeuren geschikt voor moderne én landelijke woningen

Toch dat tikkeltje meer cachet? Of fan van een industriële look? Dan zijn stalen deuren met glas waarnaar jij op zoek bent. Die zijn strak, vaak zwart en ideaal voor een moderne woning. Al moeten ze in een landelijk interieur ook zeker niet onderdoen.

Een grote, impressionante stalen deur of een kleiner exemplaar, open duwen of open schuiven … de keuze is aan jou.

Wat extra privacy dankzij gezandstraalde of gezuurde exemplaren

Glazen deuren in huis geven heel wat extra klasse, maar veel privacy heb je er natuurlijk niet mee … tenzij je kiest voor gezandstraald of gezuurd glas. Daarbij wordt het glas eerst behandeld, waardoor het wel nog veel licht doorlaat, maar je kunt er niet meer doorkijken. Ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer of de slaapkamer.

Dankzij gezuurd glas profiteer jij van de voordelen van een glazen deur, zonder in te boeten op privacy.
Welke deur is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties hieronder!
Share.