Rijkste man ter wereld leeft in zijn immo-imperium bestaande uit maar liefst 14 eigendommen

Share.

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, heeft zijn schaapjes op het droge. Sinds 2018 is hij officieel de rijkste man ter wereld met een vermogen van 112 miljard Amerikaanse dollar. En daar hoort natuurlijk een eigen vastgoedimperium bij. Zimmo gidst je door de peperdure eigendommen van Jeff Bezos.

Twee villa’s in Medina, Washington

Medina is een gated community in de Verenigde Staten waar de rijken der aarden in alle rust samenleven. Bezos heeft er twee eigendommen van bijna 21 500 m² groot. Om een betere beeld te scheppen: dat zijn ongeveer 3,5 voetbalvelden. Ook Bill Gates woont met zijn gezin in Medina, net als vele andere Microsoft-topmannen, technologische ondernemers en telecomgiganten.

Bezos betaalde 10 miljoen dollar voor zijn eerste eigendom in Medina in 1998. In deze villa van 1913 m² met vijf slaapkamers en vier badkamers brengt hij de meeste tijd door. In 2010 renoveerde hij de woning voor een bedrag van 28 miljoen dollar, bijna drie keer de kostprijs. Bezos geniet er van een privéstrand en een eigen boothuis aan het water.

Zijn andere optrekje in Medina telt hetzelfde aantal slaap- en badkamers en is een bescheiden 771 m² groot. Daarvoor legde hij 53 miljoen op tafel. Een peulenschil voor de multimiljardair.

Twee villa’s in Beverly Hills, LA

Beverly Hills staat bekend als een van de duurste wijken in Los Angeles, waar enkel the rich and famous zich een stulpje kunnen veroorloven. In 2007 kocht Bezos er deze prachtige Spaanse villa voor 24,45 miljoen dollar.

Volgens Dream Homes Magazine omvat het landgoed een oranjerie, een tennisveld, een zwembad, vier fonteinen, een eetkeuken met haardvuur, een mediaruimte, zeven slaapkamers met hun eigen badkamer, een gastenverblijf en een garage met genoeg ruimte voor zes wagens.

Toch vond Bezos deze woonst te krap, want tien jaar later breidde hij zijn domein uit met de woning ernaast. Een villa met vier slaapkamers en 424 m² bewoonbare oppervlakte die Bezos op de kop tikte voor 12,9 miljoen dollar.

Een gigantische ranch in Texas

Bezos genoot tijdens zijn kindertijd van de zomerdagen die hij spendeerde in de ranch van zijn grootouders in Texas. Daarom kocht hij enkele jaren geleden een landgoed van maar liefst 670 km². Beeld je eens in: dat is meer dan dubbel zo groot als Malta. De hoeve op het terrein werd voor de aankoop tot in de puntjes gerenoveerd.

Bezos is een grote fan van ruimtevaart. Zijn ranch in Texas dient dan ook als uitvalsbasis voor zijn eigen ruimtevaartbedrijf, Blue Origin. Zijn ambitie is om ruimtetoerisme toegankelijk te maken voor iedereen.

Een omgebouwd museum in Washington D.C.

Ook in de hoofdstad van de Verenigde Staten heeft Bezos zijn eigen stekje. En niet zomaar één: hij kocht een voormalig textielmuseum in de wijk Kalorama voor 23 miljoen dollar. Met 2508 m² bewoonbare oppervlakte is deze woning de grootste in heel Washington D.C. De chique wijk is trouwens ook de thuisbasis van VIP’s als Barack Obama en Ivanka Trump.

Zeven appartementen in New York City

Bezos kan maar geen genoeg krijgen van the big apple. In 1999 kocht hij drie appartementen in Manhattan met uitzicht op Central Park. Daar telde hij 7,65 miljoen dollar voor neer. In 2012 kocht hij er nog eentje in hetzelfde gebouw. De prijs was toen al gestegen naar 5,3 miljoen dollar voor één flatje.

In juni 2019 verkende hij de vastgoedmarkt van New York City opnieuw en schafte hij nog eens drie appartementen aan met twaalf slaapkamers in totaal. Het gaat om een loft van drie verdiepingen en de twee appartementen eronder, samen goed voor 1579 m² en een prijskaartje van 80 miljoen dollar.

Zijn nieuwste aanwinst: de Warner Estate

Als kers op de vastgoedtaart kocht Bezos in 2020 het beroemde landgoed ‘Warner Estate’ voor een recordprijs van 165 miljoen dollar. Het domein in Beverly Hills bestaat uit meerdere woningen, waaronder twee gastenhuizen en een villa met acht slaapkamers en negen badkamers. De vloer in de villa zou nog van Napoleon zijn geweest. Het landgoed biedt een waaier aan luxe en decadentie met onder andere een zwembad, een tennisveld en een tuin die maar blijft doorgaan.

Niet slecht, toch? Wat vind jij van de eigendommen waarin Jeff Bezos zijn dagen slijt?

Bronnen: businessinsider.nl, rtlz.nl, Wall Street Journal, townandcountrymag.com, Architectural Digest, NBC News

 

Auteur: BEC

Share.