Hier geraak je niet zomaar binnen… of buiten

Share.

Veiligheid is een belangrijk gegeven wanneer je op zoek gaat naar een woning. Maar hoe ver kan je daar nu in gaan? Dit huis sluit zichzelf helemaal af, waardoor je er niet zomaar buiten geraakt… Maar zeker ook niet binnen, want dat is dan weer met een loopbrug te doen. Binnenin is de woning dan weer wél modern en lichtrijk. Kijk binnen!

Buitenkant

Een zo veilig mogelijke woning bouwen. Dat is de opdracht die architectenbureau KWK Promes meekreeg opdracht van de bewoners. Niet gemakkelijk uiteraard en wanneer je dit huis ziet staan, ga je eerder denken aan een bunker dan aan een gezellig huis. Zo’n betonnen blok, is dat wel gezellig? Wel, wanneer de luiken en hekken opengaan en – jawel – de  loopbrug naar beneden zakt zie je meteen een warme woning. Het nadeel? Even aankloppen zit er niet in.

De tuin

Ondanks je een gigantische kubus in de verte ziet, dat zich schijnbaar helemaal heeft afgeschermd van de buitenwereld, is de woning wel even hard gekenmerkt door een opmerkelijke tuin. Allereerst genieten de bewoners van een gigantisch domein met een luxueuze lounge in de tuin. Op een gemiddelde zomeravond geniet je even zeer van een filmpje in de tuin, ‘gewoon’ geprojecteerd op je gehele zijgevel!

Gluur binnen!

Niets zo fijner dan even stiekem binnengluren. Maar wat kan je ontdekken in een woning die zich voorts volledig afschermt? Wel, binnenin is het erg modern ingericht met een lichtrijke keuken, woonkamer en slaapkamer. Kortom, wanneer overdag de luiken opengeklapt, baden de bewoners in een ongekende luxe aan licht. En als dat nog niet genoeg is -of het regent buiten- dan is er nog een verwarmd binnenzwembad. Althans, als je binnengeraakt. 😉

Ongetwijfeld zijn het sympathieke bewoners, maar even een onverwacht bezoekje brengen is toch iets waar je beter over kan nadenken. Hoever zou jij willen gaan om je veilig te voelen in je woning?

Bron & foto’s: kwkpromes.pl

Share.