De 5 grote voordelen van schuifdeuren

Share.

Schuifdeuren zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens erg handig. Zeker als je interieur eerder aan de kleine kant is, doe je heel wat ruimtelijk profijt met de plaatsing van schuifdeuren.

Met schuifdeuren moet je namelijk geen ruimte laten voor een draaihoek zoals bij klassieke deuren. Zo win je heel wat plaats. Ook op zoek naar een slimme manier om ruimte te besparen in je interieur? Hieronder alvast de 5 grote voordelen van schuifdeuren op een rijtje!

1. Schuifdeuren zijn soepel in gebruik

Een schuifdeur is gemakkelijker te hanteren dan een klassieke deur. Ze zijn gemakkelijk bedienbaar, soepel en geruisloos, en dat allemaal omdat ze geleid worden door een rail in het plafond of aan de muur.

2. Nooit meer dichtslaande deuren

Je huis verluchten is broodnodig. Verse lucht in huis is namelijk gezond. In principe zou je moeten verluchten na het koken, douchen, strijken en schoonmaken, wat betekent dat je ramen best vaak openstaan. Een slimme reflex!

Jammer genoeg brengt luchtverplaatsing ook dichtslaande deuren met zich mee. Met schuifdeuren heb je daar nooit meer last van.

3. Minder plaatsverlies

We kunnen het niet genoeg herhalen: doordat schuifdeuren geen draaihoek hebben zoals ‘normale’ deuren, vermijd je plaatsverlies. Eindelijk kan dat ene kastje vlak bij de deur staan zonder dat die er tegen zwaait!

Ook voor je radiator is er plots plaats. Mooi toch, als je interieur eindelijk op z’n plooit valt?

4. Van 1 ruimte 2 ruimtes maken

Nog een voordeel van schuifdeuren: ze laten je toe om een ruimte zonder ingrijpende werken of zware investeringen op te splitsen in twee ruimtes. Of het nu gaat om een tijdelijke of een meer permanente oplossing, schuifdeuren laten je perfect toe om een afgesloten badkamer, slaapkamer of werkruimte te maken.

Als je al langer droomde van een extra ruimte in je interieur, zit je met schuifdeuren helemaal goed.

5. Mogelijkheden genoeg

Ook voor kleinere ingrepen zijn schuifdeuren perfect. Als je niet meteen behoefte hebt aan een extra kamer, maar bijvoorbeeld best wel meer opbergruimte kan gebruiken, zijn schuifdeuren dé oplossing. Een dressing, handige kastruimte onder een schuin aflopend dak … Wat je ook nodig hebt, je bouwt het op maat dankzij schuifdeuren.

Helemaal overtuigd van de vele voordelen van schuifdeuren? Goed zo. We hebben alvast nog een extra element om ons lijstje mee af te sluiten: schuifdeuren zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende materialen. Of je nu hout kiest of aluminium of papier (zoals bij Japanse schuifdeuren), je vindt ongetwijfeld een uitvoering die 100% aansluit bij jouw interieur.

Moraal van het verhaal: kies voor schuifdeuren en schuif … je plaatsgebrek aan de kant!

Share.

Comments are closed.