6 dingen in huis die je moet nakijken bij een bezichtiging

Share.

Een (af)wasmachine, toilet, kranen en douches gebruik je quasi elke dag. Op tijd problemen opmerken aan je sanitair is daarom belangrijk. Zo word je niet verrast door een plots hoge waterrekening.

En een goed nazicht, dat gebeurt al tijdens de huizenjacht! We lijsten de 6 vaakst voorgekomen problemen even op.

1.  Het toilet

Mocht je ‘s nachts wakker liggen en je hoort je toilet eindeloos vullen, dan heb je last van een lopend toilet. Mogelijk zit het probleem dan in de vlotter(kraan), het bodemventiel of de bodemklep. Deze kan een defect geven door slijtage, vuil of een verkeerde plaatsing. Een lekkend toilet kan je trouwens 200 euro per maand kosten.

Je kan deze oorzaken zelf nakijken, maar indien je opteert voor een loodgieter is het best om -samen met de problemen die je ervaart- het merk en onderdeelnummer (bevindt zich in de wc-tank) reeds door te bellen. Zo bespaar jij en de loodgieter niet alleen tijd, het is ook iets voordeliger voor je portemonnee.

2. Kraan

Drup, drup, drup. Niets is erger dan een kraan of douche die blijft lopen. Zeker niet wanneer elke druppel geld kost. De oorzaak is soms een verkeerde plaatsing, slijtage of een onderdeel dat gewoonweg stuk is. Laat de kraan dus meteen herstellen, want het kost je veel meer om het niet te doen, dan wel.

hqohdaibf6a-catt-liu

3. Boiler

Gaat de waterboiler lekken, dan is er echt sprake van een noodgeval. Ben je er niet op tijd bij, dan is de hoeveelheid water die daar onopgemerkt verloren kan gaan, aanzienlijk. Ook persoonlijke spullen die in de buurt van de boiler stonden, kunnen waterschade oplopen, waardoor de financiële of emotionele schade oploopt.

4. Leidingen

Vooral tijdens de winter is het belangrijk om de leidingen in het oog te houden. Wanneer het koud is, zet het water met zo’n kracht uit dat de leidingen weleens kunnen barsten. Daarom is het beter om te voorkomen dan te genezen. Je waterleidingen isoleren is alvast een eerste stap in de goede richting.

5. Verstoppingen

Eén van de grootste problemen bij leidingen of je sanitair is een grote afvalprop met zeepresten en haar die samenkoeken en je leidingen verstoppen. Deze grote afvalprop is zelfs bestand is tegen de druk van het leidingwater. Eén van de oplossingen kan zijn om met een hogedrukreiniger de prop door te spuiten om het leiding water weer door te laten.

6. (Af)wasmachine

En tot slot is het ook aangeraden om je zowel je was- als afwasmachine regelmatig na te kijken. Er bestaan al heel wat middeltjes om de kalkaanslag stevig te beperken, maar dat is soms onvoldoende. Als de machine op een houten vloer staat en ook nog begint te lekken, is echt het tijd om de loodgieter te bellen.

Welke problemen ken jij nog in huis? Laat het hieronder weten!

Bron & foto’s: Houzz

Share.

Leave A Reply